Ez a recept annyira friss, hogy még szinte ropog. Ma álmodoztam
róla, s el is készítettem…
Most, hogy óvatosan, de biztosan közelít a nyár, ma úgy
gondoltam, hogy mediterrán hangulatú és ízvilágú ételt kell készítenem. A
zöldségek színkavalkádját, a fűszerek és a hús finom harmóniája igazi nyári kedvenccé
teszik ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészséges és könnyű fogást.
HOZZÁVALÓK:
kb. 4 személyre
HÚS:
·
800-1000 g csirkemell 8 szeletre vágva
·
szalonna – a spékeléshez
·
csirkéhez való fűszerkeverék – én gyrososat
használtam
ZÖLDSÉGEK:
·
1-1 vastag húsú piros , sárga és zöld paprika
2x3 cm-es darabokra vágva
·
1 -1 fej vörös- és lilahagyma cikkekre vágva
·
2-4 szál újhagyma karikázva
·
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
·
6-8 fej friss csiperkegomba - felnegyedelve
·
4-5 szem paradicsom rusztikusabb darabokra vágva
(vagy hámozott paradicsom konzerv formában)
·
1-1 marék zöld és fekete olívabogyó
·
1TK szárított bazsalikom
·
1TK szárított oregánó
·
1 MK provance-i fűszerkeverék
·
só, bors – ízlés szerint
·
2-3 EK olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A csirkemelleket tetszőleges szeletekre vágjuk,
beirdaljuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és félretesszük.
2.
A zöldségeket feldaraboljuk, sózzuk, fűszerezzük,
olajozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük.
3.
A zöldségágyra rápakoljuk a fűszerezett csirkemelleket,
majd a beirdalásokat vékony szalonnacsíkokkal spékeljük.
4.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig
sütjük.
Friss, ropogós cipóval, egy pohár jófajta sörrel isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése