Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ízletes és egészséges. Ha
az ember lánya odafigyel a vonalaira, ez az étel még bőven belefér a menüsorba:
mértékkel és sok salátával. ;)
HOZZÁVALÓK:
(személyenként)
·
1-2 felezett körte
·
1 teáskanálnyi gorgonzola vagy Niva sajt /fél
körte
·
1 fél dióbél
·
150g friss leveles salátamix
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2.
A körtéket mossuk, felezzük és kivájjuk a
magházaikat – ezzel kis gödröcskét készítünk a gorgonzolának.
3.
A gorgonzolát beleültetjük a körtebölcsőbe, és a
dióbéllel megkoronázzuk.
4.
Előmelegített, jó forró (200 fokos ) sütőbe küldjük kb. 5-7 percre. Még jobb, ha van
grillező funkció a sütőn, mert akkor elég a felső grillrácsot alaposan
beizzítani, és a körtékkel teli tepsit közvetlenül aláhelyezni. 3-4 perc is elegendő.
Ügyeljünk, hogy a dió nehogy megégjen!
5.
Salátaágyon tálaljuk.
Imádom ezt a finomságot!!! Egy igazi ízrobbanás: a puha,
szaftos, mézédes körte; a sós, olvadozó és pikáns sajt meg a roppanós, pirult
dió harmonikus találkozása.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése