Valami erőteljes ízű tölteléket áhítottam a vacsorára szánt
gyenge-zsenge csirkemellbe. Legyen az valami markáns zamat! Egy kis füstölt íz-
talán tarja vagy karaj, darálva ?! Igen !!!! S hogy azért krémesebb legyen, hintettem
hozzá egy maréknyi reszelt parmezánt, és fellazítottam egy leheletnyi
tejszínnel… Na , pont ezt képzeltem!!!
HOZZÁVALÓK:
·
4 csirkemell
·
150 g darált füstölt karaj vagy tarja (vagy
bármi…)
·
1-2 EK reszelt parmezán
·
50-80 ml tejszín (12-33%)
·
4 szelet sajt (Eidam, Gouda, Mozzarella, …)
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A csirkemelleken zsebet vágunk a szokásos módon (Lásd
az előző töltött csirkemelles recepteket!).
2.
Elkészítjük a tölteléket: A füstölt húst felkockázzuk,
ráhintjük a reszelt parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel
pépesítjük.
3.
Az így kapott finom, nem folyékony, pástétom
állagú masszát betöltjük a csirkemellekbe (kiskanállal vagy nyomózsákkal).
4.
A töltött csirkemelleket enyhén meghintjük
sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és mindegyiket gondosan
betakarjuk egy-egy szép szelet sajttal.
5.
160 fokra előmelegített sütőbe küldjük őket, és
addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Ez kb. 20-30 perc után be is
következik (sütője válogatja).
Bármilyen köretet elbír. Legyen az egy nagy halom,
friss-roppanós salátalevél-keverék vagy rusztikus gerezdekre vágott, ropogósra
sült krumpli, de a zöldfűszeres karfiolpüré is nyerő lehet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése