Ez a történet is úgy indult, mint sok hasonló, miszerint
megláttam ez a csodát egy képen, s hagytam magam elcsábítani… Megszólított. Nem
volt nehéz dolga, ugyanis nagyon szimpatizálok ilyen vékonyra szeletelt, ropogósra
és aranyszínűre sült krumplikarikákkal.
Hozzávalók:
·
8-10-szem krumpli
·
só
·
1-2 EK olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
Az egész titok abban áll, hogy vékonyra kell felszeletelni a
krumplit. Ehhez a robotgépemet hívtam segítségül, mert így gyorsan megvan,
másrészt kellően vékony karikákra tehetünk szert, ha gépre bízzuk a szeletelés
dolgát.
A karikázás után enyhén sózzuk a vékonyra szelt
karikákat,sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket a képen látható módon.
Megcsepegtetjük olajjal és beküldjük kb. 160-170 fokra előmelegített sütőbe,
amíg meg nem puhul, majd pirul. Ez kb. 45-50 percet vehet igénybe.
Egyszerű, imádom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése