Meglátni és
megszeretni. Ez ennek a kis lágy, citromos kalácsnak a rövid története… Ahogy
megpillantottam, tudtam, hogy nekem is el kell készítenem. Pláne, hogy 10 perc alatt összedobható. Látni lehetett
rajta, hogy pihe-puha, s még a citrom ízét is hozzáképzeltem…
A képhez volt egy kis francia szösszenet írva, hogy hogyan is kell elkészíteni.Persze - kis módosításokkal - valahogy így hangzott:
A képhez volt egy kis francia szösszenet írva, hogy hogyan is kell elkészíteni.Persze - kis módosításokkal - valahogy így hangzott:
HOZZÁVALÓK:
·
200 g
búzaliszt
·
200 g
lágy vaj
·
140 g
cukor (az eredeti recept 180g cukrot ír)
·
1
zacskó vaníliacukor
·
4
egész tojás
·
½ csomag
sütőpor
·
1
nagyobb citrom
·
2 EK
mák (nem darált)
·
csipetnyi
só
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A vajat tegyük
lággyá – vegyük ki időben a hűtőből, hogy a szoba hőmérséklete tegye a dolgát –
hogy megpuhítsa. Lehet mikróban is puhítani, csak ne folyjon!
2. Robotgépben
keverjük habosra a tojásokat a cukorral, a lágy vajjal és a citrom reszelt
héjával, na meg annak levével. A citromot
jól tisztítsuk meg felhasználás előtt, majd ügyeljünk arra, hogy csak a sárga
héját reszeljük le, mert az alatta lévő fehér réteg megkeserítheti a
kalácsunkat.
4. Ha jól
elkeveredtek, öntsük a krémes állagú elegyet egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába.
5. 170 fokra előmelegített
sütőben süssük kb.30 percig – tűpróbáig. Jól el kell találni a sütés idejét,
mert ha túlsütjük, nem lesz lágy, kiszáradhat.
Villámgyorsan elkészíthető, s az eredmény:
enyhén ropogós külsejű, belül lágy, vaníliától és citromtól illatozó, fincsi
kalács.
Bon appétit! :)
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésA francia lágy citromos kalács nagyon finom, tényleg gyorsan össze lehet állítani, már másodszor sütöm, de nem utoljára! 👌😋
VálaszTörlésEz nagyon jó süti ki kell próbálni 💯😋👍
VálaszTörlés