Összegyúrni, kiszaggatni és megsütni – ennyi! Semmi
pihentetés, semmi macera. Omlós, gyors, finom, szerény,picike és egyszerű… mindössze 1 óra alatt!
HOZZÁVALÓK:
·
300g félgrízes búzaliszt (mással is lehet
próbálkozni)
·
250g margarin… de a vaj az igazi… kókuszzsír is
megteszi
·
1MK só
·
1 EK ecet
·
5 EK víz
·
a tetejére: 1 egész, felvert tojás( én mindig teszek rá mogyorót vagy diót, parmezánt… hiába
csóró ;))
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A lisztet a vajjal összedolgozzuk, s közben
hozzáadjuk a sót is, ecetet is meg a vizet is.
2.
Kisodotjuk, kiszaggatjuk –én szeretem, ha pici, egyfalat- aranyos,
kicsi pogácsa
3.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és
belesorakoztatjuk a kis pogikat, megkenjük a tetejüket a felvert tojással, s
megkoronázzuk egy fél szem amerikai mogyoróval. Lehet rá reszelt sajtot is
szórni. Mindegy mit teszünk rá, csak finomabbá teszi.
4.
160 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25
percig (vagy amíg aranybarnák lesznek)sütjük őket.
Langyosan a legfinomabbak. Vendégvárónak, borkorcsolyának
kiválóak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése