Itt a nyár! Érik a meggy, tán már meg is érett... Van egy jó receptem! Gyors: meggymagozással, sütéssel együtt 35-40 perc. De ha
a meggy konyhakész, akkor csak röpke fél óra.
Ez egy morzsasüti, és a
jó hír az, hogy nem csak meggyből lehet készíteni.
HOZZÁVALÓK:
·
400-500g
kimagozott meggy vagy valamilyen szaftosabb gyümölcs darabolva
A SZÓRATHOZ - MORZSÁHOZ:
·
80 – 100 g
durvára tört mandula
·
60 g
zabpehely
·
50 g zab(pehely)liszt
( vagy tetszés szerint másmilyen)
·
60 g
kristálycukor
·
50-60 g
olvasztott vaj
·
2 csipetnyi
só
·
Tetszés szerint
csipetnyi fahéj
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
Egy kb.25 cm-es átmérőjű pitesütő tálba
beletesszük a meggyszemeket, elrendezgetjük őket, hogy egyenletesen borítsák be a tál alját.
2.
A morzsa
hozzávalóit összekeverjük és rászórjuk a szaftos meggyszemekre.
3.
180 fokra
előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15-20 percig sütjük addig, amíg a morzsa és
a benne lévő manduladarbkák aranybarnára sülnek.
4.
És kész is!
Picit hűlni hagyjuk.
Vaníliafagyival kínáljuk. Az enyhén langyos süti gusztán megolvasztja a fagyit.
A roppanós manduladarabkák, a savanykás meggy és a lágy, édes vaníliafagyi
csodás ízélményt nyújtanak. Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése