Színes, ízes, friss, egyszerű, imádjuk. Röviden így
jellemezném.
HOZZÁVALÓK:
·
1 kg káposzta
·
2 szál sárgarépa
·
1 alma
·
1 piros húsú paprika
·
100 g konzerv kukorica
·
só, bors
·
1-1 EK apróra vágott, friss snidling,
petrezselyem zöldje , ha nincs kéznél friss, jó a szárított is
·
200-300 ml majonéz vagy tartármártás
·
pár csepp citromlé vagy ecet –ízlés szerint, de
el is hagyható
·
aki édesebben szereti édesítheti cukorral,
mézzel, juharsziruppal vagy édesítőszerrel
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A zöldségeket és az almát azonos méretű szálakra
reszeljük: kézzel- ez mondjuk elég jó karizomedzés, vagy aprítógéppel. Mondanom
sem kell, hogy a második verzió csupán 5 perces mulatság.
2.
Ehhez hozzákeverjük a fűszereket és a
tartármártást.
A hozzávalók tetszés szerint variálhatók. Bármelyik
elhagyható vagy lehet még hozzáadni kedvünk szerint más hozzávalókat is,
például, ha valaki szereti a hagymát, bátran adjon bele azt is. Vannak, akik a
káposzta- répa - hagyma – majonéz kombinációkra esküsznek. Majonéz helyett
használhatunk kizárólag joghurtot, vagy
1:1 arányban keverhetjük a majonézt a joghurttal.
Azt szeretem benne, hogy kedv, ízlés és az aktuálisan
otthon leledző hozzávalók alapján alakítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése