2019. január 30., szerda

Coleslaw – amerikai majonézes káposztasaláta


Színes, ízes, friss, egyszerű, imádjuk. Röviden így jellemezném.

HOZZÁVALÓK:
·         1 kg káposzta
·         2 szál sárgarépa
·         1 alma
·         1 piros húsú paprika
·         100 g konzerv kukorica
·         só, bors
·         1-1 EK apróra vágott, friss snidling, petrezselyem zöldje , ha nincs kéznél friss, jó a szárított is
·         200-300 ml majonéz vagy tartármártás
·         pár csepp citromlé vagy ecet –ízlés szerint, de el is hagyható
·         aki édesebben szereti édesítheti cukorral, mézzel, juharsziruppal vagy édesítőszerrel
ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A zöldségeket és az almát azonos méretű szálakra reszeljük: kézzel- ez mondjuk elég jó karizomedzés, vagy aprítógéppel. Mondanom sem kell, hogy a második verzió csupán 5 perces mulatság.
2.       Ehhez hozzákeverjük a fűszereket és a tartármártást.


A hozzávalók tetszés szerint variálhatók. Bármelyik elhagyható vagy lehet még hozzáadni kedvünk szerint más hozzávalókat is, például, ha valaki szereti a hagymát, bátran adjon bele azt is. Vannak, akik a káposzta- répa - hagyma – majonéz kombinációkra esküsznek. Majonéz helyett használhatunk  kizárólag joghurtot, vagy 1:1 arányban keverhetjük a majonézt a joghurttal.
Azt szeretem benne, hogy kedv, ízlés és az aktuálisan otthon leledző hozzávalók alapján alakítható.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése