2015. július 7., kedd

Kókuszos sajttorta – sütés nélkül- Summer Edition No3



Szeretek kísérletezgetni az ízekkel.Egy újabb, az eddigiektől eltérő, viszont mindenképpen sütés nélküli sajttorta volt a cél. Ismét egy könnyen elkészíthető, ámde ízeiben gazdag tortát sikerült összehoznom...
 Ezúttal a kókuszé és a vaníliáé a főszerep,  és ahhoz, hogy ezek ketten szépen muzsikáljanak együtt, elmaradhatatlan elem a tejszín, csatlakozik továbbá a Mascarpone - egy nagyon jó alap, amire lehet építeni, és hogy ne legyen a torta túl nehéz, – főként a magas tejzsírtartalom miatt - egy kis könnyed és egészséges túróval ellensúlyoztam az egészet.





HOZZÁVALÓK:

AZ ALAPHOZ:
  • ·         200 g háztartási keksz (lehet zabos, graham, Bebe, ami tetszik)
  • ·         2 EK cukrozatlan kakaópor
  • ·         120 g olvasztott vaj

A JAVÁHOZ:
  • ·         200 ml zsíros tejszín
  • ·         150 g kókuszreszelék
  • ·         ½ vaníliarúd
  • ·         6 EK cukor vagy 10 EK eritritol
  • ·         250 g Mascarpone
  • ·         250 g krémtúró
  • ·         1 MK só
  • ·         100 ml víz
  • ·         1 EK zselatin (én Castellot használtam(LIDL))



ELKÉSZÍTÉSE:
    1.        Elkészítjük a tortaalapot: megdaráljuk a háztartási kekszet, hozzáadjuk a kakaóport és a (mikróban folyékonyra) megolvasztott vajat. Jól összedolgozzuk.
    2.       Egy 24 cm-es tortaformába beleszórjuk, majd egyenletesre lelappogatjuk a masszát, és hűtőbe tesszük dermedni.
    3.     Felhevítjük a tejszínt és beleszórjuk a kókuszreszeléket. A forró tejszín csodákat művel a száraz kókusszal. Felszabadítja a benne szunnyadozó illatot és ízt.
    4.        Ehhez hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a cukrot meg a sót. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk. Nagyon szépen haladunk.  Ez már így is nagyon finom!
    5.      Ha kihűlt, összekeverjük a Mascarponeval és a túróval.
    6.      Hogy jól összeálljon a banda, kell némi zselatin…
    7.        Forró vízben elkeverjük a zselatinszemcséket, majd beleöntjük a kókuszos masszába, és alaposan elvegyítjük.
    8.        A fehér, kókusztól és vaníliától illatozó lágy masszát rázúdítjuk a tortaformába dermedt, sötét kekszalapra… micsoda találkozás…,és visszatesszük a hűtőbe néhány órára, hogy ebből a találkozásból is valami csodás, kényeztető, hűsítő és ízletes desszert jöhessen létre.
    9.        Néhány szem rumos meggyel és pár kanálnyi olvasztott fekete csokival lehet még fokozni az élvezeteket! Érdemes…




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése