Szeretek kísérletezgetni az ízekkel.Egy újabb, az eddigiektől eltérő, viszont mindenképpen sütés nélküli sajttorta volt a cél. Ismét egy könnyen elkészíthető, ámde ízeiben gazdag tortát sikerült
összehoznom...
Ezúttal a kókuszé és a vaníliáé a főszerep, és ahhoz, hogy ezek ketten szépen muzsikáljanak együtt, elmaradhatatlan elem a tejszín, csatlakozik továbbá a Mascarpone - egy nagyon jó alap, amire lehet építeni, és hogy ne legyen a torta túl nehéz, – főként a magas tejzsírtartalom miatt - egy kis könnyed és egészséges túróval ellensúlyoztam az egészet.
Ezúttal a kókuszé és a vaníliáé a főszerep, és ahhoz, hogy ezek ketten szépen muzsikáljanak együtt, elmaradhatatlan elem a tejszín, csatlakozik továbbá a Mascarpone - egy nagyon jó alap, amire lehet építeni, és hogy ne legyen a torta túl nehéz, – főként a magas tejzsírtartalom miatt - egy kis könnyed és egészséges túróval ellensúlyoztam az egészet.
HOZZÁVALÓK:
AZ ALAPHOZ:
- · 200 g háztartási keksz (lehet zabos, graham, Bebe, ami tetszik)
- · 2 EK cukrozatlan kakaópor
- · 120 g olvasztott vaj
- · 200 ml zsíros tejszín
- · 150 g kókuszreszelék
- · ½ vaníliarúd
- · 6 EK cukor vagy 10 EK eritritol
- · 250 g Mascarpone
- · 250 g krémtúró
- · 1 MK só
- · 100 ml víz
- · 1 EK zselatin (én Castellot használtam(LIDL))
ELKÉSZÍTÉSE:
- Elkészítjük a tortaalapot: megdaráljuk a háztartási kekszet, hozzáadjuk a kakaóport és a (mikróban folyékonyra) megolvasztott vajat. Jól összedolgozzuk.
- Egy 24 cm-es tortaformába beleszórjuk, majd egyenletesre lelappogatjuk a masszát, és hűtőbe tesszük dermedni.
- Felhevítjük a tejszínt és beleszórjuk a kókuszreszeléket. A forró tejszín csodákat művel a száraz kókusszal. Felszabadítja a benne szunnyadozó illatot és ízt.
- Ehhez hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a cukrot meg a sót. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk. Nagyon szépen haladunk. Ez már így is nagyon finom!
- Ha kihűlt, összekeverjük a Mascarponeval és a túróval.
- Hogy jól összeálljon a banda, kell némi zselatin…
- Forró vízben elkeverjük a zselatinszemcséket, majd beleöntjük a kókuszos masszába, és alaposan elvegyítjük.
- A fehér, kókusztól és vaníliától illatozó lágy masszát rázúdítjuk a tortaformába dermedt, sötét kekszalapra… micsoda találkozás…,és visszatesszük a hűtőbe néhány órára, hogy ebből a találkozásból is valami csodás, kényeztető, hűsítő és ízletes desszert jöhessen létre.
- Néhány szem rumos meggyel és pár kanálnyi olvasztott fekete csokival lehet még fokozni az élvezeteket! Érdemes…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése