A kép magáért beszél. Roppant egyszerűen elkészíthető,
könnyed, színes és ízes húsfogásról van szó. Csirkecomb helyett csirkemellet is
használhatunk, sőt vegyesen is elviselik egymást, s akkor kedvében járhatunk
mindkét húsfajta imádóinak.
HOZZÁVALÓK:
·
4-5 csirkemell vagy csirkecomb (kicsontozva),
vagy vegyesen mindkettő
·
3-4 EK grillfűszerkeverék
·
1 marék zöld, illetve fekete olivabogyó
·
2 marék apró koktélparadicsom
·
4-6 EK olaj/ zsiradék
·
2 kisebb gerezd fokhagyma apróra vágva
·
1MK oregánó (szárított)
·
1 rozmaringág
·
2-3 zsályalevél
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A konyhakész, kicsontozott húst egyforma, kb.
0,5 cm vastagságú, kisebb tenyérnyi falatokra vágjuk.
2.
A grillfűszert az olajjal összekeverjük, majd az
így kapott masszával alaposan bedörzsöljük a húsokat.
3.
Felhevített, teflonos serpenyőben mérsékelt
lángon/ hőfokon sütni kezdjük a húsokat, menet közben hozzáadjuk az olívabogyók
háromnegyedét, a rozmaringágat, zsályaleveleket , oregánót, fokhagymát és a koktélparadicsom
felét. Összerázogatjuk a serpenyő tartalmát, hogy ez a sok finomság
egyenletesen legyen benne. Le is takarhatjuk, hogy a húsok gyorsabban
átsüljenek.
4.
Ha fehéredni kezdenek a húsok szélei, meg is
fordíthatjuk őket, és a másik felüket is szépen pirosasra sütjük.
5.
A végén adjuk hozzá a félretett olívabogyókat
meg a koktélparadicsomokat – ezek szépen épen maradnak, és sokkal
esztétikusabbá, szebbé teszik az ételt.
Tálalhatjuk bármivel! Csak ízlés kérdése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése