Ezt a receptet –illetve ötletet már egy hónapja készülök
feltenni a blogra. Csak a halasztgatás… Aztán az is megfordult a fejemben, hogy
majd karácsony előtt,decemberben, ha aktuális lesz- a mézeskalács szezonja miatt…
Végül
úgy döntöttem, hogy megosztom így február elején is, mert arra gondoltam, hogy
nem foszthatlak meg benneteket ettől a finomságtól, a fűszeres mézeskalácskrémes
palacsintától. Ez kihagyhatatlan… a palacsinta gyengéden körbeöleli a lágy,
tejszínnel szelídített, ámde azért karakteresen fűszeres mézeskalácsmasszát.
Maradt még valami a karácsonyi mézeskalácsból? Talán még
kapni a boltokban? Az IKEÁban még volt…Pepparkakor névre hallgat, és nagyon
omlós meg fűszeres.. Mondanom sem kell, kifutó termék ez már ilyenkor. Ha nem
kapni már boltban sem, akkor találékonynak kell lenni. Süthetünk is, de….ááá….hangulat
is kell hozzá.
Egyszerű, omlós, vajas kekszből is lehet, melyet őrölt
fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, pici gyömbérporral meg lehet bolondítani.
Szóval nézzük a receptet, ami egyébként roppant egyszerű.
PALACSINTA: majdnem mindenkinek
megvan a titkos, jól bevált, ezerszer is kipróbált recept, de ha mégsem itt a
klasszikus Gundelpalacsinta-tészta hozzávalói:
(kb. 6-8 db)
·
100 g simaliszt
·
1 egész tojás
·
100 ml tej
·
víz – szükség szerint, hogy a massza megfelelő
sűrűségű legyen
·
csipetnyi só
TÖLTELÉK:
·
kb. 250 g mézeskalács
·
zsíros tejszín – szükség szerinti mennyiségben
1.
Megsütjük a palacsintákat.
2.
A mézeskalácsot robotgépben finom porrá őröljük.
3.
Ha vajas
keksszel dolgozunk, akkor ugyanezt tesszük, viszont ne feledkezzünk meg a
fűszerekről!
4.
A mézeskalács-őrleményhez tejszínt löttyintünk.
Annyit, hogy lágy, könnyen kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük a palacsintákat…és…Ki kell próbálni! Ez isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése