2017. február 5., vasárnap

Gundel palacsinta mézeskalácsos töltelékkel





Ezt a receptet –illetve ötletet már egy hónapja készülök feltenni a blogra. Csak a halasztgatás… Aztán az is megfordult a fejemben, hogy majd karácsony előtt,decemberben, ha aktuális lesz- a mézeskalács szezonja miatt… 


Végül úgy döntöttem, hogy megosztom így február elején is, mert arra gondoltam, hogy nem foszthatlak meg benneteket ettől a finomságtól, a fűszeres mézeskalácskrémes palacsintától. Ez kihagyhatatlan… a palacsinta gyengéden körbeöleli a lágy, tejszínnel szelídített, ámde azért karakteresen fűszeres mézeskalácsmasszát.

Maradt még valami a karácsonyi mézeskalácsból? Talán még kapni a boltokban? Az IKEÁban még volt…Pepparkakor névre hallgat, és nagyon omlós meg fűszeres.. Mondanom sem kell, kifutó termék ez már ilyenkor. Ha nem kapni már boltban sem, akkor találékonynak kell lenni. Süthetünk is, de….ááá….hangulat is kell hozzá.
Egyszerű, omlós, vajas kekszből is lehet, melyet őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, pici gyömbérporral meg lehet bolondítani.

Szóval nézzük a receptet, ami egyébként roppant egyszerű.

PALACSINTA:  majdnem mindenkinek megvan a titkos, jól bevált, ezerszer is kipróbált recept, de ha mégsem itt a klasszikus Gundelpalacsinta-tészta hozzávalói:
(kb. 6-8 db)
·         100 g simaliszt
·         1 egész tojás
·         100 ml tej
·         víz – szükség szerint, hogy a massza megfelelő sűrűségű legyen
·         csipetnyi só
TÖLTELÉK:
·         kb. 250 g mézeskalács
·         zsíros tejszín – szükség szerinti mennyiségben

1.       Megsütjük a palacsintákat.
2.       A mézeskalácsot robotgépben finom porrá őröljük.
3.        Ha vajas keksszel dolgozunk, akkor ugyanezt tesszük, viszont ne feledkezzünk meg a fűszerekről!
4.       A mézeskalács-őrleményhez tejszínt löttyintünk. Annyit, hogy lágy, könnyen kenhető masszát kapjunk.

Megkenjük a palacsintákat…és…Ki kell próbálni! Ez isteni! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése