Remek vendégváró, partifalat. De miért éppen legénylepény? Mert bárki el tudja
készíteni, még a konyhában tapasztalatlan, a sütés-főzés tudományában járatlan
legény is…Gyorsan és könnyen elkészíthető, és kis esély van rá, hogy ezt bárki elrontsa.
HOZZÁVALÓK:
·
1 csomag hűtött, nyújtott leveles tészta
·
100 g reszelt sajt
·
100 g vékonyra szeletelt gépsonka
·
1 EK mustár
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A tésztát kiterítjük és elkenjük rajta a
mustárt.
2.
Erre rápakoljuk a sonkát, és rászórjuk a reszelt
sajtot.
3.
A tésztalapot a szélein 2-3 centire felhajtjuk - jobbról és
balról is, majd feltekerjük.
4.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 -180 fokra előmelegített sütőben addig
sütjük, amíg világosbarnára sül.
5.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük.
Nagyon kapós, és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el
is fogy. Remek borkorcsolya, sörhöz is kiváló.
Ez a sonkás-sajtos verzió egy alapverzió. Lehet gombával is tölteni, sajtokkal variálni , kolbásszal is
finom, sőt, én már savanyú káposztásat is készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése