2016. október 20., csütörtök

Karamellás-mascarpones csokitorta fekete kis kerek kekszekkel - az illegális recept





 „Bármit csinálsz, hagyd abba! Jól figyelj ide! Most olyan recept következik, amelyet… ” - duruzsolta a háttérből (a tévéből ;) ) egy sejtelmes hang…
és én szótfogadtam, figyeltem: a sejtelmes hang egy torta receptjét ismertette…  Az maga volt az édes csábítás …Eleinte ellenálltam, de a végére beadtam a derekam, s eldöntöttem, hogy megsütöm a közelgő szülinapi bulira…Sikerült!  Érdemes kipróbálni!
A gazdagon, markánsan csokoládés alapot megszelídíti a selymes mascarpone, melynek semleges ízét felpörgeti a joghurt kis savanykássága, és akkor még mindig nincs vége a meglepetésnek, mert jönnek a roppanós kis kekszdarabok, s a karamella, amely nagy kedvenc, és nagyon kell nekünk!!!


HOZZÁVALÓK:
Mivel a pontos adatokra nem derült fény a kisfilmből, kiderítettem a Food Network  weboldaláról… Íme, pár módosítással - egyszerűsítéssel:

A TORTAALAPHOZ:

·         175 g főzőcsokoládé
·         150 ml víz
·         110 g vaj
·         2 egész tojás
·         200 g cukor
·         200 g simaliszt
·         1TK sütőpor
·         1TK vaníliaaroma
·         csipetnyi só
a krémhez:
·         500 g mascarpone
·         100 ml görög joghurt
·         8 db kisebb darabokra tördelt Oreo
·         ha szeretjük az édes ízeket, akkor 100 g cukor- én kihagytam…

A DÍSZÍTÉSRE:
·         1 doboz karamella (375 g)
·         10 db Oreo nagyobb darabokra tördelve


ELKÉSZÍTÉSE:

A TORTAALAPÉ:
1.       Melegítsük elő a sütőt 140-160 fokra.
2.       Egy lábasban olvasszuk eggyé a csokit, vizet és a vajat, majd hagyjuk hűlni.
3.       Keverjük ki a tojásokat a cukorral, amíg az teljesen feloldódik, és egynemű lesz, majd folyassuk hozzá az időközben szobahőmérsékletűre hűlt csokimasszát.
4.       Ebbe óvatosan dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
5.       A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, és tűpróbáig süssük.
6.       Ha megsült, hűlni hagyjuk, kettévágjuk hogy két korongot kapjunk.





A KRÉMÉ:
1.       A mascarponet kikeverjük a görög joghurttal.
2.       A Oreo korongokat apróbbra tördeljük, és érzéssel a mascarpones krémbe vegyítjük.
Az egyik tortakorongot megkenjük a joghurttól frisebb, kekszdaraboktól izgalmasabb, fehér mascarponekrémmel. Óvatos mozdulattal ráhelyezzük a felső korongot, leöntjük a lágy karamellréteggel, és az egészet megkoronázzuk a durvára tördelt Oreo darabokkal.

Azonnal fogyasztható! Ha azonban van türelmünk várni még néhány röpke órát, azt sem fogjuk megbánni. Hiszen tudjuk már, hogy az ízek jobban összeérnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése