„Bármit csinálsz,
hagyd abba! Jól figyelj ide! Most olyan recept következik, amelyet… ” -
duruzsolta a háttérből (a tévéből ;) ) egy sejtelmes hang…
és én szótfogadtam, figyeltem: a sejtelmes hang egy torta
receptjét ismertette… Az maga volt az édes
csábítás …Eleinte ellenálltam, de a végére beadtam a derekam, s eldöntöttem,
hogy megsütöm a közelgő szülinapi bulira…Sikerült! Érdemes kipróbálni!
A gazdagon, markánsan csokoládés alapot megszelídíti a
selymes mascarpone, melynek semleges ízét felpörgeti a joghurt kis
savanykássága, és akkor még mindig nincs vége a meglepetésnek, mert jönnek a
roppanós kis kekszdarabok, s a karamella, amely nagy kedvenc, és nagyon kell
nekünk!!!
HOZZÁVALÓK:
Mivel a pontos adatokra nem derült fény a kisfilmből,
kiderítettem a Food Network
weboldaláról… Íme, pár módosítással - egyszerűsítéssel:
A TORTAALAPHOZ:
·
175 g főzőcsokoládé
·
150 ml víz
·
110 g vaj
·
2 egész tojás
·
200 g cukor
·
200 g simaliszt
·
1TK sütőpor
·
1TK vaníliaaroma
·
csipetnyi só
a krémhez:
·
500 g mascarpone
·
100 ml görög joghurt
·
8 db kisebb darabokra tördelt Oreo
·
ha szeretjük az édes ízeket, akkor 100 g cukor-
én kihagytam…
A DÍSZÍTÉSRE:
·
1 doboz karamella (375 g)
·
10 db Oreo nagyobb darabokra tördelve
ELKÉSZÍTÉSE:
A TORTAALAPÉ:
1.
Melegítsük elő a sütőt 140-160 fokra.
2.
Egy lábasban olvasszuk eggyé a csokit, vizet és
a vajat, majd hagyjuk hűlni.
3.
Keverjük ki a tojásokat a cukorral, amíg az
teljesen feloldódik, és egynemű lesz, majd folyassuk hozzá az időközben szobahőmérsékletűre
hűlt csokimasszát.
4.
Ebbe óvatosan dolgozzuk bele a sütőporral
elkevert lisztet.
5.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt
tortaformába, és tűpróbáig süssük.
6.
Ha megsült, hűlni hagyjuk, kettévágjuk hogy két
korongot kapjunk.
A KRÉMÉ:
1.
A mascarponet kikeverjük a görög joghurttal.
2.
A Oreo korongokat apróbbra tördeljük, és
érzéssel a mascarpones krémbe vegyítjük.
Az egyik tortakorongot megkenjük a joghurttól frisebb,
kekszdaraboktól izgalmasabb, fehér mascarponekrémmel. Óvatos mozdulattal
ráhelyezzük a felső korongot, leöntjük a lágy karamellréteggel, és az egészet
megkoronázzuk a durvára tördelt Oreo darabokkal.
Azonnal fogyasztható! Ha azonban van türelmünk várni még
néhány röpke órát, azt sem fogjuk megbánni. Hiszen tudjuk már, hogy az ízek
jobban összeérnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése