A caprese mindig a
kedvenceim közé tartozott, most meg pláne, amikor a paradicsomnak szezonja van,
és megannyi fajtájában gyönyörködhetünk
az apró pirosaktól a sárgákon keresztül a haragoszöldekig. Vannak kicsik, nagyok, óriásiak, húsosabbak,
levesebbek. De a legcsodálatosabb bennük az, hogy anyukám kertjében a nap simogatta
és érlelte őket istenien édes-zamatosra…
Az illatos, zöld bazsalikom is bőséges a terméssel kecsegtet,
s ha van kéznél hófehér, lágy mozzarella, akkor nincs mese, neki kell fogni, és
szépen tányérra varázsolni ezeket a kincseket!
HOZZÁVALÓK:
·
Sokféle paradicsom – minél több fajtával és
formával dolgozunk, annál szebb
·
friss bazsalikomlevelek
·
mozzarella
·
olívaolaj
·
balzsamecet
·
esetleg pesztó
1.
A paradicsomokat és a sajtot tetszés szerinti
darabokra vágjuk: karikázhatunk, szeletelhetünk, kockázhatunk, felezhetünk. Ez
a hozzávalók fajtájától és méreteitől függ.
2.
Esztétikusan egy tányérra rendezzük őket a
bazsalikomlevelekkel, csepegtetünk rá olajat, balzsamecetet, s még pesztóval is
díszíthetjük.
Ennyire egyszerű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése