2016. május 10., kedd

Színes tavaszi saláta zsenge káposztával, mézzel, narancslével


Nagyon szeretjük a salátákat, és ez a zsenge saláta különös kedvenc , színességének, frissességének és zsengeségének köszönhetően. Színesek a HOZZÁVALÓK is:
·         1 fej friss , új, zsenge káposzta
·         2 megtermett répa
·         1 piros húsú paprika
·         1 fej lilahagyma apróra kockázva
·         1 nagyobb alma apróra kockázva
·         100 g édes kukoricaszem(konzerv)
·         1 citrom leve
·         1 narancs leve
·         só – ízlés szerint
·         méz – ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
Ha van egy jó aprítógépünk, az nagyban megkönnyíti a feladatunkat.
1.       A káposztát,répát és paprikát  szép, ízléses, vékony szálakra vágjuk.
2.       A lilahagymát és az almát apró kockákra vágjuk. Már így is nagyon szép színes a látvány.

3.       Összekeverjük a különböző szálakat, kockákat, hozzáadjuk a kukoricaszemeket.
4.       A citrom, és a narancs levét a salátára facsarjuk, ízesítjük sóval és mézzel.
5.       Fogyasszuk azonnal. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a zsenge zöldségek gyorsan megadják magukat a sónak és a citrusos savaknak.

Gyönyörű színes ez a saláta, hersenős; roppanósak az édes kukoricaszemek és a lilahagyma-kockák .Üdítően friss ,citromos-narancsos. Érdemes frissen elfogyasztani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése