2016. május 1., vasárnap

Görög saláta...picit másképp



Friss, ízletes, színes,könnyed. Imádom!Íme, ahogy én készítem: A hozzávalókat kicsi, ízléses kockákra vágom,és egy kis csavar van benne. Ez a kukorica! Ettől olyan finom.

HOZZÁVALÓK:
·         ½ fej jégsaláta kisebb lapocskákra felvágva
·         4-5 paradicsom kisebb kockákra vágva
·         1 fej lilahagyma vékony, ízléses félkarikára vágva vagy apróra vágva
·         1 kígyóuborka kisebb kockákra vágva
·         1 sárga , 1 piros paprika kisebb kockákra vágva
·         20-30 szem fekete/ zöld olívabogyó
·         100-200g konzervkukorica
·         1TK oregánó
·         1EK petrezselyem zöldje apróra
·         1EK snidling apróra
·         150-200g feta sajt morzsolva – a tetejére
ÖNTET:
·         50-100 ml olívaolaj
·         1 citrom leve
·         + ha szeretjük, egy kisebb gerezd foghagyma


ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A zöldségeket (az olívabogyó ás a kukoricaszemek J  kivételével) kisebb, egyforma méretű kockákra vágjuk, megszórjuk az oregánóval , zöldfűszerekkel, majd összevegyítjük.
2.       Az öntet hozzávalóit  összeturmixoljuk,  a salátára is önthetjük ebben az esetben összekeberjük, vagy külön kínáljuk, és mindenki tetszés szerint ízesít.
3.       A saláta tetejét megszórjuk a morzsolt fetasajttal. Ízlés szerint sózhatjuk és borsozhatjuk még.


Sült vagy grillezett húsokhoz kiváló kísérő, de önmagában is nagyszerű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése