Ezt a receptet pár napja találtam ki. Valami egyszerűt és
gyorsat akartam – mint általában … Adott volt a hal, a medvehagymapesztó is és
pár szem paradicsom. Úgy döntöttem, hogy sorba állítom a hal és a paradicsomszeleteket,
ami jó döntés volt, mert a hal húsa finom szaftos maradt, és a pesztó meg
csodás ízt adott neki. Érdemes kipróbálni! Gyenge 30 perc alatt elkészül.
HOZZÁVALÓK:
·
8 szelet hal (jó minőségű tőkehalat használtam)
·
2-4 szem paradicsom (tudom, még nincs szezonja,
de én a napsütötte konyhaablakban érlelem őket finom piros-édesre)
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
Enyhén besózzuk a halszeleteket és pesztóval
alaposan bekenegetjük.
2.
Felszeleteljük a paradicsomot.
3.
Egy hosszúkás vagy ovális sütőtálba, esetleg egy
szögletes őzgerincsütőbe sorakoztatjuk felváltva a hal- és a paradicsomszeleteket.
4.
160 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig
sütjük.
5.
Tetszés szerinti körettel kínálhatjuk.
Gyors és ízes vacsora válhat belőle. Még egy
pohár könnyű fehérbort is elkortyolgathatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése