A pesztó nálam alap, mert
majdnem bármit lehet vele ízesíteni…Na jó, csokitortába nem ajánlom, de grillezni való zöldségekhez,
húsokhoz, sőt melegszendvicsbe mindenképpen. Mindig van a hűtőben, mert mindig
akad valamilyen zöld, amiből készíthetek, és készítek is: bazsalikom, rukkola,
petrezselyem zöldje… ezúttal
medvehagymás lett a pesztó.
HOZZÁVALÓK:
·
1 csomag medvehagyma
·
kb. 70-100 ml olívaolaj
·
2-3 EK durvábbra darált, pirított mandula vagy
mogyoró, napraforgómag, tökmag, fenyőmag, stb.
·
só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
A medvehagymát a sóval és az olívaolajjal pépesre turmixoljuk,
ha kész, hozzákeverjük a darált mandulát, és ennyi! Ajánlom otthon elkészíteni,
mert nincs benne tartósítószer és egyéb csúnyaságok. Tudjuk, mi van benne,
saját ízlésünk szerint alakíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése