2016. március 29., kedd

Medvehagymapesztó





A pesztó nálam alap, mert  majdnem bármit lehet vele ízesíteni…Na jó, csokitortába  nem ajánlom, de grillezni való zöldségekhez,
 húsokhoz, sőt melegszendvicsbe mindenképpen. Mindig van a hűtőben, mert mindig akad valamilyen zöld, amiből készíthetek, és készítek is: bazsalikom, rukkola, petrezselyem zöldje… ezúttal  medvehagymás lett a pesztó.


HOZZÁVALÓK:
·         1 csomag medvehagyma
·         kb. 70-100 ml olívaolaj
·         2-3 EK durvábbra darált, pirított mandula vagy mogyoró, napraforgómag, tökmag, fenyőmag, stb.
·         só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A medvehagymát a sóval és az olívaolajjal pépesre turmixoljuk, ha kész, hozzákeverjük a darált mandulát, és ennyi! Ajánlom otthon elkészíteni, mert nincs benne tartósítószer és egyéb csúnyaságok. Tudjuk, mi van benne, saját ízlésünk szerint alakíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése