2016. február 14., vasárnap

Sült csirkemell három ízes hozzávalóval és színes körettel




Az egyszerűnél is egyszerűbb ez a recept, hétköznapi, de jó… nem kell hozzá, csak fokhagyma, mustár és tejszín… na meg persze só, bors. Az eredmény egy omlós, puha, ízletes falat étel. Színes zöldségekkel, salátával nagyszerű ebéd vagy vacsora válhat belőle.

HOZZÁVALÓK:
Kb. 4 személyre
·         4-6 csirkemellfilé
·         2 gerezd fokhagyma
·         1-2 EK mustár
·         500ml főzőtejszín (vagy annyi, amennyi ellepi a husikat)
·         só, bors – ízlés szerint


Sült paprika:
·         2-2 vastag húsú, nagyobb méretű, piros és sárga paprika felkockázva
·         1 zöld, vastag húsú paprika –felkockázva (kesernyés íze miatt szerintem elég belőle ennyi is…)
·         3-3 lila és vöröshagyma gerezdekre várva
·         1 nagyobb cukkíni –félkarikára vágva – (kicsit finomít a paprika markánsságán…)
·         zsiradék- olívaolaj, libazsír(melyben májat sütöttünk - isteni ízt ad bárminek…),
·        
·         1-2 EK provance-i fűszerkeverék



ELKÉSZÍTÉSE:
Kezdjük a paprikával!

SÜLT PAPRIKA:
1.       Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2.       A szép színes paprikákat felkockázzuk, a hagymákat, cukkínit is felvágjuk.
3.       Egy nagy tálba küldünk mindent. Sózzuk, fűszerezzük, olajozzuk és jól összerázzuk. Így könnyen elérjük, hogy minden alaposan összekeveredjen, és a fűszerek és olaj is minden zöldségdarabkát az utolsóporcikájáig  bevonjon.
4.       Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és kb.40-50 percig sütjük.


CSIRKEMELL:
  1. Miközben sül a zöldség, előkészítjük a húst.
  2. A csirkemelleket hagyhatjuk egészben, de hosszában is elvághatjuk, ahogy szeretjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy lefedhető, tűzálló tálat választunk, ha nincs ilyenünk, akkor alufóliával is megoldhatjuk majd a lefedést…. szóval ebbe sorakoztatjuk a csirkemelleket.
  4. 100-150 tejszínhez hozzáadjuk a mustárt és a fokhagymagerezdeket, és botmixerrel pürésítjük.
  5. Ezt a pürét ráöntjük a csirkemellekre, és még további adag tejszínt is hozzáöntünk - annyit, hogy a húsokat ellepje.
  6. A tálat lefedjük. A tejszínben, ízekben és aromákban tobzódó hússzeleteket 30-40 percre sütőbe küldjük…Ne feledjük, a zöldség már egy ideje sül…és, ha jól időzítünk, egyszerre készülnek majd el. Ez olyan jó, ugye?!



A husi puha, ízes,  egyszerű; a zöldség pedig illatos, színes finom és egészséges. ;) Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése