2016. február 18., csütörtök

A „mindenmentes” szülinapi tortácska


Manapság sokszor találkozik az ember lánya azzal a szakkifejezéssel, hogy mindenmentes. Van, aki jókat derül rajta, van, aki nem igazán érti, miről van szó, s van, aki bennfentes, s tudja, hogy glutén-, laktóz- és cukormentes. Egyszóval: mindenmentes!
S most már jogos a kérdés, hogy akkor mégis mi van benne ??? 

HOZZÁVALÓK:

-egy kicsike,aranyoska tortához (20 cm átmérőjű)
·         360 g laktózmentes túró
·         250+ 100 ml kókusztej
·         4-5 EK kókuszreszelék
·         1 TK reszelt citromhéj
·         100 g eritritol
·         2 csipetnyi só
·         9 g kristályos zselatin
a díszítéshez friss vagy fagyasztott  eper, áfonya, málna…

ELKÉSZÍTÉSE:

1.       A kristályos zselatint 10 percre beáztatjuk 250 ml hideg kókusztejbe.
2.       Amíg duzzadnak a zselatinkristályok, a többi hozzávalót jól elkeverjük egy nagy tálban.
3.       Tíz perc elteltével óvatosan melegíteni kezdjük a zselatint és gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg a kristályok teljesen feloldódnak. Ügyeljünk arra, hogy a hőfok ne menjen 60-70 fok fölé, mert akkor sajnos soha nem köt meg a massza…
4.       Ha minden szem kristály elolvadt, akkor ezt hozzáöntjük az ízes túrós masszánkhoz, és alaposan elkeverjük.
5.       Egy aranyos kis tortaformát kibélelünk fóliával, majd ebbe beleöntjük a masszát, lefedjük, hűtőbe tesszük néhány órára.
6.       Tálaláskor feldíszítjük tetszés szerinti gyümölcsökkel.

Nincs benne finomított cukor, sem laktóz, sem glutén. Mindenmentes! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése