Manapság sokszor találkozik az ember lánya azzal a szakkifejezéssel,
hogy mindenmentes. Van, aki jókat derül rajta, van, aki nem igazán érti, miről
van szó, s van, aki bennfentes, s tudja, hogy glutén-, laktóz- és cukormentes.
Egyszóval: mindenmentes!
S most már jogos a kérdés, hogy akkor mégis mi van benne ???
HOZZÁVALÓK:
-egy kicsike,aranyoska tortához (20 cm átmérőjű)
·
360 g laktózmentes túró
·
250+ 100 ml kókusztej
·
4-5 EK kókuszreszelék
·
1 TK reszelt citromhéj
·
100 g eritritol
·
2 csipetnyi só
·
9 g kristályos zselatin
a díszítéshez friss vagy fagyasztott eper, áfonya, málna…
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A kristályos zselatint 10 percre beáztatjuk 250
ml hideg kókusztejbe.
2.
Amíg duzzadnak a zselatinkristályok, a többi
hozzávalót jól elkeverjük egy nagy tálban.
3.
Tíz perc elteltével óvatosan melegíteni kezdjük
a zselatint és gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg a kristályok teljesen
feloldódnak. Ügyeljünk arra, hogy a hőfok ne menjen 60-70 fok fölé, mert akkor
sajnos soha nem köt meg a massza…
4.
Ha minden szem kristály elolvadt, akkor ezt
hozzáöntjük az ízes túrós masszánkhoz, és alaposan elkeverjük.
5.
Egy aranyos kis tortaformát kibélelünk fóliával,
majd ebbe beleöntjük a masszát, lefedjük, hűtőbe tesszük néhány órára.
6.
Tálaláskor feldíszítjük tetszés szerinti
gyümölcsökkel.
Nincs benne finomított cukor, sem laktóz, sem glutén.
Mindenmentes! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése