2016. február 7., vasárnap

Cukkínispagetti – bűntelen, finom fogások







Mióta életmódot váltottam, nagyon-nagyon ritkán, sőt, ha jobban belegondolok, egyáltalán nem eszek klasszikus, búzalisztes spagettit. 

Találtam helyette valamit, ami egészségesebb, könnyebben emészthető és istenien finom, variálható, kombinálható, nem hizlal, gyorsan elkészíthető: ez a zöldségspagetti, pontosabban az én kedvencem a cukkínispagetti.

Csak egy speciális, pár fabatkás késecske kell hozzá, hogy elkészítsük. Íme, ő az!

 Benne rejlik a nagy titok:


Ez a kis kés, és általa a cukkínispagetti olyan gazdag tárházát nyitotta meg a bűntelen, finom fogásoknak, főként a vacsoráknak, hogy az hihetetlen! Finom feltéttel, szósszal, fűszerekkel szinte a végtelenségig variálható. Amit eddig kipróbáltam:

·         bolognai mártásos
·         chillis-olívaolajas- fokhagymás
·         pesztós –reszelt sajtos
·         mozzarella -paradicsom-bazsalikom-só-bors - olívaolaj
·          fokhagymás-hússzószos

És tervbe van véve a:
·         tojásos
·         vörös pesztós-fokhagymás-fekete olivás
·         koktélrákos-lime-os-fokhagymás


Bolognai szósz darált pulykahúsból

HOZZÁVALÓK:
·         400 g darált pulykamell
·         1 fej vöröshagyma felkockázva
·         1-2 gerezd zúzott fokhagyma
·         2-3 szál répa
·         1 -2 db szárzeller
·         500 ml paradicsompüré
·         1 EK őrölt pirospaprika
·         1EK szárított bazsalikom vagy friss bazsalikomlevelek ízlés szerint
·         só, bors
·         2 EK olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A két szál sárgarépát felkarikázzuk, a szárzellert is feldaraboljuk és a paradicsompürével összeturmixoljuk. 
2.       Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük a felkockázott hagymát, és hozzáadjuk a zúzott foghagymát is.
3.       Erre ráküldjük a darált pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd folytonos kevergetés mellett fehéredésig sütögetjük.

4.       Szórunk rá egy evőkanálnyi pirospaprikát és nyakon öntjük a répás-zelleres  paradicsompürével. Jól elkeverjük.

5.       Lefedjük és 8-10 percig lassú tűzön összefőzzük – összeboronáljuk a hozzávalókat…

Tálalás előtt felszeljük a cukkínit, annyit, amennyit csak kívánunk vagy amennyit elfogyasztunk majd, és a forró mártásba belekeverjük őket és kész is! Reszelhetünk rá sajtot, megszórhatjuk friss bazsalikomlevéllel, csepegtethetünk rá olívaolajat, ahogy tetszik.




Én nagyon-nagyon szeretem! Csak az ízlésünkön és találékonyságunkon múlik, mivel boronáljuk össze. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése