Mióta életmódot váltottam, nagyon-nagyon ritkán, sőt, ha
jobban belegondolok, egyáltalán nem eszek klasszikus, búzalisztes spagettit.
Találtam
helyette valamit, ami egészségesebb, könnyebben emészthető és istenien finom,
variálható, kombinálható, nem hizlal, gyorsan elkészíthető: ez a
zöldségspagetti, pontosabban az én kedvencem a cukkínispagetti.
Csak egy speciális, pár fabatkás késecske kell hozzá, hogy
elkészítsük. Íme, ő az!
Benne rejlik a nagy titok:
Ez a kis kés, és általa a cukkínispagetti olyan gazdag
tárházát nyitotta meg a bűntelen, finom fogásoknak, főként a vacsoráknak, hogy
az hihetetlen! Finom feltéttel, szósszal, fűszerekkel szinte a végtelenségig
variálható. Amit eddig kipróbáltam:
·
bolognai mártásos
·
chillis-olívaolajas- fokhagymás
·
pesztós –reszelt sajtos
·
mozzarella -paradicsom-bazsalikom-só-bors -
olívaolaj
·
fokhagymás-hússzószos
És tervbe van véve a:
·
tojásos
·
vörös pesztós-fokhagymás-fekete olivás
·
koktélrákos-lime-os-fokhagymás
Bolognai szósz darált pulykahúsból
HOZZÁVALÓK:
·
400 g darált pulykamell
·
1 fej vöröshagyma felkockázva
·
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
·
2-3 szál répa
·
1 -2 db szárzeller
·
500 ml paradicsompüré
·
1 EK őrölt pirospaprika
·
1EK szárított bazsalikom vagy friss
bazsalikomlevelek ízlés szerint
·
só, bors
·
2 EK olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A két szál sárgarépát felkarikázzuk, a
szárzellert is feldaraboljuk és a paradicsompürével összeturmixoljuk.
2.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük
a felkockázott hagymát, és hozzáadjuk a zúzott foghagymát is.
3.
Erre ráküldjük a darált pulykamellet, sózzuk,
borsozzuk, fűszerezzük, majd folytonos kevergetés mellett fehéredésig
sütögetjük.
4.
Szórunk rá egy evőkanálnyi pirospaprikát és
nyakon öntjük a répás-zelleres
paradicsompürével. Jól elkeverjük.
5.
Lefedjük és 8-10 percig lassú tűzön összefőzzük
– összeboronáljuk a hozzávalókat…
Tálalás előtt felszeljük a cukkínit,
annyit, amennyit csak kívánunk vagy amennyit elfogyasztunk majd, és a forró
mártásba belekeverjük őket és kész is! Reszelhetünk rá sajtot, megszórhatjuk
friss bazsalikomlevéllel, csepegtethetünk rá olívaolajat, ahogy tetszik.
Én nagyon-nagyon szeretem! Csak az ízlésünkön
és találékonyságunkon múlik, mivel boronáljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése