2016. február 28., vasárnap

Energiafalatkák






Diófélék és aszalt gyümölcs. Csak ennyi! Nagyon egyszerű! És nagyon-nagyon energiabomba. Egyáltalán nem fogyókúrabarát! Ne tévesszen meg senkit az, hogy gyümölcs… Mert ez aszalt gyümölcs! Koncentrált mennyiségben tartalmaz gyümölcscukrot. Viszont villámgyorsan elkészül- a „gyorsan valami finomat” kategória. Zutty, mindentbeleazaprítóba…és kész is!
Szépen muzsikál  a reggeli zab- vagy köleskásával,  s kiváló útitárs válik belőle egy gyalog- vagy biciklitúrán is - meg tudja örvendeztetni az embert…


HOZZÁVALÓK:

·         1 adag (csésze) mandula vagy dió, vagy mogyoró - vagy ez mind keverve
·         2 adag aszalt gyümölcs, mondjuk 1 adag aszalt szilva + 1 adag aszalt vörösáfonya; de használhatunk datolyát, sárgabarackot, mazsolát, bármit, amit kedvelünk.


ELKÉSZÍTÉSE:

1.       Az aprítógépben először lezúzzuk a mandulaszemeket illetve a dióféléket. Nem kell nagyon apróra, hagyjuk őket nagyobbacska darabokra, legyen mit ropogtatni…
2.       Ehhez hozzáadjuk az aszalt gyümölcsszemeket és zúzunk, aprítunk tovább- majdnem pépesre.
3.       Az így kapott masszát tegyük élelmiszerfóliára, csomagoljuk be, és formázzuk tetszés szerinti alakúra: lehet henger vagy tégla, kerekded vagy szögletes.


4.       Szinte azonnal fogyasztható, de ha hűtőbe tesszük kicsit dermedni, sokkal jobban szeletelhető.


TIPPEK:  

·         A diót/mogyorót/ mandulát megpiríthatjuk aprítás előtt. Ettől még finomabb lesz.

·         Olyan aszalt gyümölcsöt vegyünk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot… elég cukor van benne alapjáraton is. A cukrozott verzió 100grammonként megüti a 400kcal-t is, míg a cukrozatlanból 100g 240kcal. Azért van némi különbség.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése