Diófélék és aszalt gyümölcs. Csak ennyi! Nagyon egyszerű! És
nagyon-nagyon energiabomba. Egyáltalán nem fogyókúrabarát! Ne tévesszen meg
senkit az, hogy gyümölcs… Mert ez aszalt gyümölcs! Koncentrált mennyiségben
tartalmaz gyümölcscukrot. Viszont villámgyorsan elkészül- a „gyorsan valami
finomat” kategória. Zutty, mindentbeleazaprítóba…és kész is!
Szépen muzsikál a reggeli
zab- vagy köleskásával, s kiváló útitárs
válik belőle egy gyalog- vagy biciklitúrán is - meg tudja örvendeztetni az
embert…
HOZZÁVALÓK:
·
1 adag (csésze) mandula vagy dió, vagy mogyoró -
vagy ez mind keverve
·
2 adag aszalt gyümölcs, mondjuk 1 adag aszalt
szilva + 1 adag aszalt vörösáfonya; de használhatunk datolyát, sárgabarackot,
mazsolát, bármit, amit kedvelünk.
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
Az aprítógépben először lezúzzuk a mandulaszemeket
illetve a dióféléket. Nem kell nagyon apróra, hagyjuk őket nagyobbacska
darabokra, legyen mit ropogtatni…
2.
Ehhez hozzáadjuk az aszalt gyümölcsszemeket és
zúzunk, aprítunk tovább- majdnem pépesre.
3.
Az így kapott masszát tegyük élelmiszerfóliára,
csomagoljuk be, és formázzuk tetszés szerinti alakúra: lehet henger vagy tégla,
kerekded vagy szögletes.
4.
Szinte azonnal fogyasztható, de ha hűtőbe
tesszük kicsit dermedni, sokkal jobban szeletelhető.
TIPPEK:
·
A diót/mogyorót/ mandulát megpiríthatjuk aprítás
előtt. Ettől még finomabb lesz.
·
Olyan aszalt gyümölcsöt vegyünk, ami nem
tartalmaz hozzáadott cukrot… elég cukor van benne alapjáraton is. A cukrozott
verzió 100grammonként megüti a 400kcal-t is, míg a cukrozatlanból 100g 240kcal.
Azért van némi különbség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése