Egy képen pillantottam meg. A látványa azonnal magával ragadott. Szinte az
illatát is éreztem… Kisvártatva már a tányéromon illatozott ez a finom falat. A
konyha levegőjét belengte a bazsalikom és a sült
paprika édes illata… És az ízek? Hát azt elmondani nem lehet…Annyit mondhatok,
hogy ezt bűn kihagyni. ;)
HOZZÁVALÓK:
személyenként:
·
1
csirkemell
·
1/2 kisebb sült paprika – ha konzervet használunk
·
1
maréknyi friss spenótlevél
·
szárított, morzsolt bazsalikom
·
zúzott fokhagyma
·
só
· olívaolaj
·
balzsamecet
ELKÉSZÍTÉSE:
A SÜLT PAPRIKA:
1.
Ha úgy döntünk, hogy a paprikát mi magunk
sütjük, akkor válasszunk jó vastaghúsú pirosat. Személyenként-csirkemellenként számoljunk 1/2 paprikával. Távolítsuk el a magházat és vágjuk hosszában 4 felé,
sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe külsejükkel, fényes, héjas
felükkel felfelé. Kis trükk: a 2-3 gerezd zúzott fokhagymából rejtsünk el egy – egy kis
kupacot a paprikadarabok alá- ők ott sülnek majd.
2.
200 fokra előmelegített sütőben süssük. Lehetőség
szerint helyezzük őket közvetlenül a felső grillizzószál alá, hogy hirtelen és jól
megsüljenek – a vékony héjréteg szinte feketedjen meg. Ez kb. 20-30 percet vesz
igénybe.
3.
Ha jól - foltokban feketésre megsült, a sütőből
kivéve kicsit hűlni hagyjuk - ilyenkor a paprikából kiszabaduló gőz 8-10 perc
alatt úgy megpuhítja a héjat, hogy az gond nélkül lehúzható.
4.
Ha lehámoztuk a paprikát, sózzuk, bőségesen
meghintjük 2EK szárított bazsalikommal, picit olajozzuk és ízesítjük 1-2 evőkanál balzsamecettel,
és a zúzott fokhagymáról sem feledkezzünk meg, azt is keverjük hozzá. 10 percig
állni hagyjuk.
Ha ilyenekkel nem akarunk bíbelődni, vegyünk sült paprikát
készen- konzervben.Ehhez már csak a szárított bazsalikomot kell hozzáadnunk.
A SPENÓT:
1.
Személyenként egy maréknyi friss spenótlevelet
tálba teszünk, meghintjük pici sóval és leforrázzuk. Ezzel kicsit elvesszük a keserű
ízüket és frissességüket is.
2.
Pár percig állni hagyjuk őket, majd leszűrjük
róluk a vizet, lecsepegtetjük őket, leitatjuk róluk a felesleges folyadékot. Kissé összeesnek, de nekünk pont ez kell.
Így jobban be lehet őket tölteni a husiba.
A HÚS:
1.
A csirkemellet hosszában jól bevágjuk. Sózzuk.
2.
Ebbe a szép hosszanti zsebbe beletöltjük a bazsalikomtól
illatozó sült paprikát és a zsugorított spenótleveleket.
3.
A biztonság kedvéért- hogy sülés közben nehogy
kinyíljanak a zsebek - megtűzzük a husit fogpiszkálóval (amit sülés után
azonnal el is távolítunk- mind egy szálig!!!)
4.
A csirkemelleket karikára vágott mozzarellával
koronázhatjuk meg.
5.
180 fokra előmelegített sütőben kb.30-40 percig
sütjük.
6.
Ha nem teszünk rá mozzarellát, akkor sütés után
morzsolt Fetával is kínálhatjuk.
Csak ajánlani tudom.
Naaagyon finom! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése