Ez egy roppant szerény étel. A recept van vagy húszéves.
Azért szeretem, mert kevés hozzávalóból, egyszerűen,gyorsan el lehet készíteni.
Főszereplője a savanyú káposzta. Hús nélküli étek, ám mégis karakteres.
Kiválóan illik egy
ízes, tejszínes gombakrémleveshez, és ha egy pohárka jóféle fehérbort is
kortyolunk hozzá…naggggyon fincsi!
HOZZÁVALÓK:
·
700 g
savanyú káposzta
·
1 egész tojás
·
100 ml tej
·
50 ml olaj
·
annyi liszt, amennyit felvesz (kb. 4-6 EK, én
zabpehelylisztet használok, de lehet bármilyen)
·
pici őrölt bors- ízlés szerint, de el is
hagyható
·
1 TK sütőpor
·
A tetejére: 10 g olvasztott vaj+1 gerezd
fokhagyma zúzva
ELKÉSZÍTÉSE:
A
savanyú káposztát enyhén kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl leves, és apróbbra
vágjuk. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, vagyis: a tojást, tejet és olajat.
Ehhez jön a liszt és a sütőpor. Jól
elkeverünk minden hozzávalót.
Egy 30x
40-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe kanalazzuk a masszát, majd
beküldjük a 150 fokra előmelegített sütőbe és kb. 35-40 percig sütjük. Amíg sül,
megolvasztjuk a vajat és jól elkeverjük benne a zúzott fokhagymát. Ha megsült a
lepényke, a tetejét beecseteljük a
fokhagymás vajjal . Finom illatok, karakteres ízek, melyeket meglágyít a
krémleves tejszínje, és az egészet kellemesen lezárja egy könnyű fehérbor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése