Amikor
megpillantottam egy képen ezeket a mutatós falatkákat, bevallom,nagyon felkeltették
az érdeklődésemet, és rögtön fel is kiáltottam ( na nem hangosan, csak úgy
magamban...), hogy: Én kérek ilyet!!!Mi az, hogy kérek? Akarok! Nekem ilyen kell, meg akarom kóstolni! Sajnos
vagy szerencsére, azt, amit a képen láttam, meg nem kóstolhattam, úgyhogy készítettem
valami hasonlót.
Roppant egyszerű.
Kis lendülettel seperc alatt elkészíthető, érdemes azonban pár pillanatot pihentetni őket.
Hiszen aki partira készül, nem árt, ha rápihen…
Azért is kedvelem ezeket a tekercseket, mert
az ízeket és a színeket kedvünkre variálhatjuk. Határ a csillagos ég. Én jelen
esetben háromféle ízesítésű tekercset készítettem: sonkás-túrós- trikolor paprikásat,
uborkás-körözötteset és kapros-friss krémsajtos- lazacosat.
HOZZÁVALÓK:
Tortilla lapok, kencék,
felvágottak…
Az alábbi
mennyiségeket 1 tortillára méreteztem. 1 adaghoz kb. 80 -100-120 g kence
szükséges. Attól függ, mennyire gazdagon szeretnénk.
No 1 - Sonkás-túrós - trikolor paprikás
·
80g
túró(zsírszegény, krémes állagú)
·
30g
kenősajt (Lunex, Bambínó,Mackó)
·
1-1TK
apró kockára vágott piros-, zöld- és sárga paprika
·
1-1 TK
apróra vágott snidling és petrezselyemzöldje
·
só,
bors ízlés szerint
+ kb. 50-60 g
vékonyra szelt sonka
No 2 - Uborkás - körözöttes
·
100 g
juhtúró
·
1MK
apróra vágott póréhagyma
·
½ gerezd
zúzott fokhagyma
·
1TK őrölt pirospaprika
·
1EK
joghurt vagy tejföl
·
pici őrölt
kömény –ízlés szerint
+ kb. 50-60g
hosszában vékonyra szelt uborka
No 3 - Kapros - friss krémsajtos - lazacos
·
100 g
friss krémsajt (Gervais/Philadelphia/
Pastvinka/ Lucina)
·
1TK
kapor
·
1 citrom
reszelt héja
+60-80g
szeletelt, füstölt lazac
ELKÉSZÍTÉSE:
A kence hozzávalóit
összekeverjük. Szép, egyenletes rétegben rákenjük a tortillára, majd erre a
kencerétegre rendezzük ízlés szerint a sonkát vagy az uborkát illetve a
lazacot.
Szorosan, csinos feszesre feltekerjük, folpackba csomagoljuk, és
legalább 1 -2 órára hűvösre tesszük, és addig legalább van időnk átgondolni, milyen
búfelejtő, kedvjavító nedüt kortyintunk majd hozzá .Talán egy könnyű, fehér
félszáraz szépen passzolna hozzá , de egy frisses rozé is jó választás. Egy kis
pezsgés is jöhetne valami jóféle, üde habzóborral.
Jó szórakozást, pezsgő hangulatot, vidám partizást! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése