2014. augusztus 25., hétfő

Töltött csirkemell olasz módra- Pollo alla Valdostana

Ezt a receptet is Olaszországból hoztam. Mivel szeretjük a csirkemellből készült ételeket, ez is egy újabb jó ötlet a csirkemellrecept - gyűjteménybe. Pofonegyszerű, néhány hozzávalós, ízletes, mutatós, szemnek és a gyomornak is kedves. A Pollo alla Valdostananak  is létezik több elkészítési módja, én azt választottam, amellyel a Ligúr térségben találkoztunk.

HOZZÁVALÓK:

·         4 csirkemellfilé

·         8 szelet Prosciutto vagy Schwarzwald sonka

·         4 szelet Fontina sajt, de mivel ezt nálunk nem sűrűn kapni, a Gouda is tökéletesen megfelel

·         liszt, tojás+pici tej, prézli – a panírozáshoz

·        

·         olaj

·         vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellfiléket hosszában bevágjuk (de ne vágjuk át teljesen, ha lehet...de ha már megtörtént, az sem tragédia). Tehát a bevágott húst szétnyitjuk, enyhén sózzuk

 
...és kiklopfoljuk, magyarán szólva laposra verjük, de fogjuk vissza magunkat, nehogy elszaladjon  velünk a ló...akarom mondani a klopfoló, vigyázzunk, hogy a hússzeletek ki ne szakadjanak! Na igen... már itt jelen van az olasz virtus, a lendület... Félretéve a viccet egy pillanatra - azért kell, hogy a hús finom vékony legyen, mert nem akarjuk, hogy túlságosan domináljon a többi hozzávalóval szemben. Ezután nem marad más hátra, minthogy a szintén elegánsan vékony sonkát és sajtot, aztán megint sonkát ráhelyezzük a csirkemell bal oldali részére, és a jobb oldali, üresen maradt felét ráhajtsuk erre a gondosan elrendezett trióra. 

 
 Igyekezzük úgy rendezni a belevalókat, hogy ne lógjanak ki a hústakaró alól.  Most pedig a szokásos módon panírozzunk (liszt-tojás+tej+pici só -prézli ;) ), és süssük ki őket – ne túl magas hőmérsékleten, mindkét oldalról. Ajánlom ezúttal az olajban sütést...Az olajban olvasszunk fel némi kis vajat ( 200 ml olajhoz kb. 30- 40 g vaj), mert a vaj csodákra képes: isteni finom ízeket  és illatokat csalogat elő, kihozza mindenből a maximumot ...
 

A  csirkehús- , sonka- és sajtrétegek váltakozása színessé és ízletessé teszi ezt a fogást, és ha a rétegeket sikerül megfelelően vékonyra készítenünk, egy elegáns és tetszetős falatot tudunk varázsolni az asztalra egy könnyű és friss saláta, na meg egy pohár jóféle borocska társaságában.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése