Az olasz ételek világbajnokok - világszerte ismertek és kedveltek. A pizza és a pasta sok helyre ‚eljutottak‘ , mondhatni bejárták a világot. Szerte a világon készítenek olasz specialitásokat vagy legalábbis kísérletet tesznek rá kisebb-nagyobb sikerrel. Viszont, ha Olaszországban járunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy valódi olasz ízeket kóstolunk.
Idén nyáron ebben
a szerencsében volt részünk. Bebarangoltuk az olasz csizma egy kis részét - északon, sokfele
jártunk, sokat láttunk, és nagyon-nagyon finomakat ettünk. Én pedig igyekeztem
megörökíteni mindent, beleértve a legfinomabb fogásokat is, hogy haza
tudjak hozni egy kis olaszos ízvilágot, fortélyokat, ötleteket a hétköznapokba.
Sok ételt
megismertem és megkedveltem, és újraértelmeztem...
A teljesség
igénye nélkül csak néhányat említenék meg: Sgroppino, a zsályás-vajas
gnocchi, a lazacos-tejszínes mártásos sedani, az olivás focaccia, lasagne, valdostane
a pizzák
– a töltött calzone,
a friss zöldségek,saláták,
Sgroppino
a péksütemények, a cannoli
siciliana és az apolline alla nocciola...
és a csodás olívaolajról
sem feledkezzek meg.
Sgroppino
Kezdeném a sort ezzel
a poharas desszerttel, a Sgroppinoval, mely főként Velencében és környékén nagyon jellemző,
hűs és könnyed. Méltó zárása egy többfogásos ebédnek vagy vacsorának.
Hozzávalók:
·
személyenként
1 gombóc citromos fagylalt
·
néhány
kanálka félédes/édes fehér pezsgő vagy fehérbor
·
egy
gyűszűnyi vodka vagy Grappa
Ezeket a kellemes
hozzávalókat összevegyítjük, kikeverjük. Tetszés szerinti talpas poharakba
töltjük...és ennyi.
Ugye, milyen egyszerű?!
Egészségünkre! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése