Íme egy újabb
könnyed és egészséges húspogácsa recept. Kicsit ugyan fajsúlyosabb, de sovány
húsból, nem szokványosan cukkínivel könnyítve, mely ízletes, egészséges, nem
nehéz étel, és persze ez is gyorsan
elkészül!
HOZZÁVALÓK:
A burgerhez:
·
500 g
darált sovány sertéshús-(én combjából szoktam)
·
1
tojás
·
1
kisebb cukkíni – kb. 200 g
·
1 fej
apróra vágott hagyma
·
1 gerezd
fokhagyma zúzva
·
1MK
őrölt pirospaprika
·
1 MK
őrölt kömény
·
1TK
oregánó
·
1MK
bazsalikom
·
só,
bors
A morzsához:
·
prézli
·
napraforgómag
ELKÉSZÍTÉSE:
Első lépésben
beizzítjuk a sütőt, mert hogy ezt a burgert sem ítéljük olajfürdőre. Kisebb - 1x1-es kockákra vágjuk a cukkínit, majd serpenyőben pici olajat hevítünk, először a hagymát
kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a cukkínit, sózzuk, borsozzuk,hozzáadjuk
a többi fűszert –tetszés szerint, jól elkeverjük, és hagyjuk, hogy a hő
elvégezze a dolgát- összebarátkoztassa az ízeket és kissé megpuhítsa a
cukkínikockákat. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon a cukkíni, mert még egy
hőpróbát ki kell állnia... Ezért ez a
művelet csak néhány percet vesz igénybe. Ha mindezzel megvagyunk, lekapcsoljuk
a hőt, és a masszát hűlni hagyjuk.
A darált, zsenge
húshoz hozzáadjuk a fűszeres cukkínikockákat és a nyers, egész tojást, majd összedolgozzuk. Enyhén nedves kézzel tetszés
szerinti korongokat formálunk belőlük, és a panírmorzsába forgatjuk őket.
Ettől a ponttól
ugyanaz az eljárás, mint a csirkés-gombás verziónál:
Egy nagyobb
tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan beolajozzuk, és erre pakoljuk a
húspogácsáinkat, melyeknek a tetejét is beolajozhatjuk. Beküldjük őket a 180
fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk őket körülbelül 20-30 percig sülni.
Miután beleharapunk
a pirult napraforgómagos, aranybarna
ropogós prézlikéregbe, kényeztetően
megadja magát a zsenge, laza,szaftos belső. Mmmmennyei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése