2014. július 1., kedd

Sertéshúsos-cukkínis fittburger - húspogácsa újragondolva No2



 
Íme egy újabb könnyed és egészséges húspogácsa recept. Kicsit ugyan fajsúlyosabb, de sovány húsból, nem szokványosan cukkínivel könnyítve, mely ízletes, egészséges, nem nehéz étel, és  persze ez is gyorsan elkészül!

HOZZÁVALÓK:


A burgerhez:

·         500 g darált sovány sertéshús-(én combjából szoktam)

·         1 tojás

·         1 kisebb cukkíni – kb. 200 g

·         1 fej apróra vágott hagyma

·         1 gerezd fokhagyma zúzva

·         1MK őrölt pirospaprika

·         1 MK őrölt kömény

·         1TK oregánó

·         1MK bazsalikom

·         só, bors

A morzsához:

·         prézli

·         napraforgómag

 

ELKÉSZÍTÉSE:

Első lépésben beizzítjuk a sütőt, mert hogy ezt a burgert sem ítéljük olajfürdőre.  Kisebb  - 1x1-es kockákra vágjuk a cukkínit, majd  serpenyőben pici olajat hevítünk, először a hagymát kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a cukkínit, sózzuk, borsozzuk,hozzáadjuk a többi fűszert –tetszés szerint, jól elkeverjük, és hagyjuk, hogy a hő elvégezze a dolgát- összebarátkoztassa az ízeket és kissé megpuhítsa a cukkínikockákat. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon a cukkíni, mert még egy hőpróbát ki kell állnia...  Ezért ez a művelet csak néhány percet vesz igénybe. Ha mindezzel megvagyunk, lekapcsoljuk a hőt, és a masszát hűlni hagyjuk.

A darált, zsenge húshoz hozzáadjuk a fűszeres cukkínikockákat és a nyers, egész tojást, majd  összedolgozzuk. Enyhén nedves kézzel tetszés szerinti korongokat formálunk belőlük, és a panírmorzsába forgatjuk őket.

Ettől a ponttól ugyanaz az eljárás, mint a csirkés-gombás verziónál:

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan beolajozzuk, és erre pakoljuk a húspogácsáinkat, melyeknek a tetejét is beolajozhatjuk. Beküldjük őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk őket körülbelül 20-30 percig sülni.

Miután beleharapunk  a pirult napraforgómagos, aranybarna ropogós prézlikéregbe,  kényeztetően megadja magát a zsenge, laza,szaftos belső. Mmmmennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése