2014. június 17., kedd

Csirkés-gombás fittburger – avagy húspogácsa újragondolva No 1







Szeretjük a fasírozottat vagy a burgert… Előnyére válik, ha tudja az ember lánya, mit rejt a húspogácsa! Nos, ez ilyen! Sovány darált hús és- könnyítésképen- ízes zöldség keveréke. A sovány hús – jelen esetben a csirkemell kicsit száraz,ezért vetettem be egy kis gombát, ami szaftossá és ízesebbé teszi az étket. Ennek a burgernek csak egy nagy problémája van: hamar elfogy. Egyébként meg ízletes, egészséges, alacsony kalóriaértékű, nem nehéz étel, kicsit eltér a megszokottól…Ja-és gyorsan elkészül! 

HOZZÁVALÓK:

A burgerhez:

·         500 g darált csirkemell

·         1 tojás

·         200 g  friss csiperke kisebb darabokra vágva

·         1 fej apróra vágott hagyma

·         1EK apróra vágott friss petrezselyemzöldje

·         só, bors

A morzsához:

·          7-8 szelet ‚Knackebrot‘

·         2 EK sósmogyoró
 

 
 
·         1 TK füstölt (őrölt) pirospaprika

·         A hozzávalókat egy turmixgépben szemcsésítjük, és hozzáadjuk a pirospaprikát.


 
Ha nem akarunk ezzel bíbelődni (pedig érdemes), akkor nyugodtan használjunk közönséges prézlit.

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy serpenyőben pici olajat hevítünk, majd a hagymát kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselyemzöldjét, és addig kevergetjük, mígnem levet ereszt, és aztán el is fővi a levét. Hűlni hagyjuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a gombás keveréket és a tojást, majd jól összedolgozzuk. Tetszés szerinti korongokat formálunk belőlük, és a panírmorzsába forgatjuk őket.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan beolajozzuk, és erre pakoljuk a húspogácsáinkat, melyeknek a tetejét is beolajozhatjuk.
 
 
180 fokra előmelegített sütőbe küldjük őket. Körülbelül 20-30 perc alatt készre is sülnek.

Kívül aranybarna és ropogós. Belül szaftos – a gombának köszönhetően. Kellemesen keveredik benne a mogyoró íze és a paprika enyhén füstös zamata! Érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése