2014. június 13., péntek

Café Bombón






Nyár, napsütés, pálmafák, égszínkék tenger és egy latin muchacho kávét készít...ezekre a képsorokra lettem figyelmes a minap.  Hatalmába kerített  ez a hangulat... és főleg a kávé!!! Nyár, napsütés, hőség az most itt is van, a tenger  a pálmafákkal kicsit várat magára...A kávét viszont szinte azonnal el lehet készíteni, ha van otthon :

2 HOZZÁVALÓ:

(1 személyre)

·         30-40 ml sűrített , édesített tej

·         100-150 ml finom, illatozó feketekávé


 Hagyományosan, ha nem túl nagy a hőség, akkor így készül: egy üvegpohárba beleöntjük a sűrített tejet, és erre öntjük a forró feketekávét. Mivel két különböző sűrűségű folyadékról van szó, nem keverednek össze. Nagyon mutatós a kis kompozíció...



Ha azonban a hőmérő higanyszála feljebb szökik, akkor jegelhetünk is...

A kávét hagyjuk picit hűlni mielőtt a sűrített tejre öntjük, és tehetünk bele jégkockákat.


Ez a kávékülönlegesség- a Café Bombon- a spanyolok nagy kedvence. Fogyasztás előtt össze kell keverni a világosat a sötéttel, az édeset a keserűvel. Erős és édes! 

 Köszi a tippet, Miguel! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése