Nyár, napsütés,
pálmafák, égszínkék tenger és egy latin muchacho kávét készít...ezekre a képsorokra
lettem figyelmes a minap. Hatalmába
kerített ez a hangulat... és főleg
a kávé!!! Nyár, napsütés, hőség az most itt is van, a tenger a pálmafákkal kicsit várat magára...A
kávét viszont szinte azonnal el lehet készíteni, ha van otthon :
2 HOZZÁVALÓ:
(1 személyre)
·
30-40
ml sűrített , édesített tej
·
100-150
ml finom, illatozó feketekávé
Hagyományosan, ha nem túl nagy a hőség, akkor
így készül: egy üvegpohárba beleöntjük a sűrített tejet, és erre öntjük a
forró feketekávét. Mivel két különböző sűrűségű folyadékról van szó, nem
keverednek össze. Nagyon mutatós a kis kompozíció...
Ha azonban a hőmérő higanyszála
feljebb szökik, akkor jegelhetünk is...
A kávét hagyjuk picit
hűlni mielőtt a sűrített tejre öntjük, és tehetünk bele jégkockákat.
Ez a kávékülönlegesség- a Café
Bombon- a spanyolok nagy kedvence. Fogyasztás előtt össze kell keverni a világosat
a sötéttel, az édeset a keserűvel. Erős és édes!
Köszi
a tippet, Miguel! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése