A minap láttam egy filmben, amint rákot lakmároztak, és
nem tudtak betelni vele, a finom ízével... fehér, szaftos, édeskés, sós, omlós...Olyan
nagy gusztussal ették, hogy mondanom sem kell,
állandóan ez járt a fejemben...
Mmmm. És én most honnan kerítsek ilyen
húst?!?! Meg aztán, ha sikerülne beszerezni, én harcoljak azzal a nagy állattal
meg a még nagyobb ollóival, és aztán tuszkoljam be egy hatalmas lábasba...
Hű! Elhessegettem ezt a gondolatot. Aztán eszembe jutott a szurimi rudacska!!!!
Édeskés, omlós... Tudom, tudom,tudom, hogy a kettő nem említhető egy
napon, de sikerült némileg csillapítani a nyugtalanságomat... és egy egyszerű ételt dobtam össze pár perc alatt, amiben van egy kis pikantéria, egy
kis Ázsia, egy kis lime na meg édeskés szurimi.
Rizstészta szurimi rudacskával, thai jellegű fűszerezéssel
HOZZÁVALÓK:
2 személyre
·
250 g szurimi rudacska 1 cm-es darabokra vágva
·
1 gerezd fokhagyma zúzva, 1 TK apróra zúzott friss gyömbér
·
1 kisebb, vékonyabb húsú pirospaprika
·
1 kis csokor petrezselyem apróbbra vágva
·
2 szál újhagyma vékonyan felkarikázva
·
só
·
3-4 EK szójaszósz vagy osztrigaszósz vagy
halszósz,( én most a szójaszószra szavaztam)
·
1-2 EK Worcester szósz
·
olaj
·
lime leve, héja reszelve
·
200 g rizstészta (száraz állapotban)
ELKÉSZÍTÉSE:
A rizstésztát forró vízbe áztatjuk (kövessük a csomagoláson
lévő használati utasítást). Amíg ázik, a többi hozzávalót daraboljuk,
vágjuk, aprítsuk, karikázzuk. Ha ez mind megtörtént, egy nagyobb serpenyőben 1-2
EK olajat hevítünk, ráküldjük a fokhagymát, gyömbért, hagymát, paprikát, magas
hőfokon pirítjuk őket egy rövid ideig, majd hozzáadjuk a szurimi darabkákat
és a lime reszelt héját. Ízesítsük
szójaszósszal, Worcesterrel vagy a fentiekben soroltak közül ízlés
szerint bármivel . Összebarátkoztatjuk őket. A rizstésztát közben
leszűrjük és a serpenyőben a többiekhez adjuk. Jól fogassuk össze,
hogy a tésztaszálakat vonja be a pikáns
szósz és a szurimi darabkák is arányosan
osztódjanak el.
Tálaljuk! Halmozzunk egy csinos tésztafészket a tányér közepére,
szórjuk meg chilli pehellyel,finomra karikázott újhagymával,
petrezselyemzöldjével és csepegtessük meg a lime levével.
Expressz gyorsaságú, színes és nagyon ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése