2014. május 6., kedd

Thai illúzió 15 perc alatt


A minap láttam egy filmben, amint rákot lakmároztak, és nem tudtak betelni vele, a finom ízével... fehér, szaftos, édeskés, sós, omlós...Olyan nagy gusztussal ették, hogy mondanom sem kell,  állandóan ez járt a fejemben... Mmmm.  És én most honnan kerítsek ilyen húst?!?! Meg aztán, ha sikerülne beszerezni, én harcoljak azzal a nagy állattal meg a még nagyobb ollóival, és aztán tuszkoljam be egy hatalmas lábasba... Hű! Elhessegettem ezt a gondolatot. Aztán eszembe jutott a szurimi rudacska!!!! Édeskés, omlós... Tudom, tudom,tudom, hogy a kettő nem említhető egy napon, de sikerült némileg csillapítani a nyugtalanságomat... és egy egyszerű ételt dobtam össze pár perc alatt, amiben van egy kis pikantéria, egy kis Ázsia, egy kis lime na meg édeskés szurimi.

Rizstészta szurimi rudacskával, thai jellegű fűszerezéssel


HOZZÁVALÓK:
 

2 személyre

·         250 g szurimi rudacska 1 cm-es darabokra vágva

·         1 gerezd fokhagyma zúzva, 1 TK apróra zúzott friss gyömbér

·         1 kisebb, vékonyabb húsú pirospaprika

·         1 kis csokor petrezselyem apróbbra vágva

·         2 szál újhagyma vékonyan felkarikázva

·        

·         3-4 EK szójaszósz vagy osztrigaszósz vagy halszósz,( én  most a szójaszószra szavaztam)

·         1-2 EK Worcester szósz

·         olaj

·         lime leve, héja reszelve

·         200 g rizstészta (száraz állapotban)

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk (kövessük a csomagoláson lévő használati utasítást). Amíg ázik, a többi hozzávalót daraboljuk, vágjuk, aprítsuk, karikázzuk. Ha ez mind megtörtént, egy nagyobb serpenyőben 1-2 EK olajat hevítünk, ráküldjük a fokhagymát, gyömbért, hagymát, paprikát, magas hőfokon pirítjuk őket egy rövid ideig, majd hozzáadjuk a szurimi darabkákat és a lime  reszelt héját. Ízesítsük szójaszósszal,  Worcesterrel vagy a fentiekben soroltak közül ízlés szerint bármivel . Összebarátkoztatjuk őket. A rizstésztát közben leszűrjük és a serpenyőben a többiekhez adjuk. Jól fogassuk össze, hogy  a tésztaszálakat vonja be a pikáns szósz és a szurimi darabkák is arányosan  osztódjanak el.



Tálaljuk! Halmozzunk egy csinos tésztafészket a tányér közepére, szórjuk meg chilli pehellyel,finomra karikázott újhagymával, petrezselyemzöldjével és csepegtessük meg a lime levével.

Expressz gyorsaságú, színes és nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése