2014. május 25., vasárnap

Sajttal töltött csirkemell diós-prézlis bundában




Már elég régen készítettem rántott húst. Itt az ideje! Ropogós, fűszeres sült krumplival vagy zöldpetrezselymes újkrumplival,  ecetes-cukros-fokhagymás uborkasalátával vagy valami jó kis vegyessalival...Hmmm... Nagyon szeretem!

Én azért egy kicsit továbbgondoltam a sima rántotthúst...legyen töltve valamivel és legyen diós a bundája.

HOZZÁVALÓK:

·         4 csirkemell

·         4 darabka sajt

·         4 levélke bazsalikom

·         4 vékonyka szelet prosciutto

·        

·         A panírozáshoz: liszt, tojás+tej, prézli darált dióval keverve (1dió:2prézli)
...és persze olaj a sütéshez
 

ELKÉSZÍTÉSE:

Sokan sokszor kérdezték már tőlem, hogy hogyan készítem a töltött pulyka- vagy csirkemellet. Íme hát a leírás és a képek. Remélem, jó segítségül szolgálnak.

A töltésre szánt csirkemelleket megszabadítjuk a „lebernyegektől“.
 

Egy hosszú pengéjű, éles késsel kis zsebet vágunk a hús vastagabb/szélesebb felén.
 

Ebbe a zsebbe töltjük bele a tetszés szerinti tölteléket, ami jelen esetben sajt meg a többi. Jó, ha a töltelék nem lóg ki a húsból. Rejtsük azt a zseb mélyére. Ha nem sikerülne, mert mondjuk a zseb kisebb, mint a bele szabott sajt, akkor ne erőltessük, nehogy a zseb, illetve a husi kiszakadjon. Inkább vágjunk le a sajtból. Ezután a procedúra után megsózzuk a húsokat.

Következik a mesterhármas, most egy kis csavarral: liszt, tojás, diós prézli. Miután bepaníroztuk a húsokat, forró, bő olajban kisütjük őket. Mivel vastagabb hússzeletekről van szó, ügyeljünk arra, hogy lassan, mérsékelten süssük őket, hogy legbelül is jól átsüljenek.

Ínycsiklandóan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése