Én azért egy
kicsit továbbgondoltam a sima rántotthúst...legyen töltve valamivel és
legyen diós a bundája.
HOZZÁVALÓK:
·
4
csirkemell
·
4
darabka sajt
·
4
levélke bazsalikom
·
4
vékonyka szelet prosciutto
·
Só
·
A panírozáshoz:
liszt, tojás+tej, prézli darált dióval keverve (1dió:2prézli)
...és persze olaj a sütéshez
...és persze olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
Sokan sokszor
kérdezték már tőlem, hogy hogyan készítem a töltött pulyka- vagy
csirkemellet. Íme hát a leírás és a képek. Remélem, jó segítségül
szolgálnak.
A töltésre szánt
csirkemelleket megszabadítjuk a „lebernyegektől“.
Egy hosszú
pengéjű, éles késsel kis zsebet vágunk a hús vastagabb/szélesebb felén.
Ebbe a zsebbe
töltjük bele a tetszés szerinti tölteléket, ami jelen esetben sajt meg a többi.
Jó, ha a töltelék nem lóg ki a húsból. Rejtsük azt a zseb mélyére.
Ha nem sikerülne, mert mondjuk a zseb kisebb, mint a bele szabott
sajt, akkor ne erőltessük, nehogy a zseb, illetve a husi kiszakadjon.
Inkább vágjunk le a sajtból. Ezután a procedúra után megsózzuk a húsokat.
Következik a mesterhármas,
most egy kis csavarral: liszt, tojás, diós prézli. Miután bepaníroztuk a húsokat,
forró, bő olajban kisütjük őket. Mivel vastagabb hússzeletekről van szó, ügyeljünk
arra, hogy lassan, mérsékelten süssük őket, hogy legbelül is jól átsüljenek.
Ínycsiklandóan
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése