Eperszezon ide
vagy oda, én ma más gyümölcsre vágytam. Mást is vettem - körtét, és úgy
gondoltam, hogy egy darabka karakteres sajt, na meg pár szem kesudió társaságában
biztos jól érezné magát… Ahogy toltam a bevásárlókocsit kifele a nagy boltból,
frissen grillezett csirke illatára lettem figyelmes…és nem tudtam ellenállni a
csalogató látványuknak. Vettem hát gyorsan egyet. Őt is bevettem a díszes
társaságba. És igen, így alakult hát, hogy ők lettek a főszereplői a mai
tartalmas,ám expressz gyorsasággal elkészíthető salátavacsoránknak:
Körtés gorgonzolás saláta grillezett
csirkehússal és kesuval
HOZZÁVALÓK:
2 személyre
·
egy nagyobb maréknyi rukkola vagy galambbegy
saláta
·
1
körte
·
100 g
gorgonzola
·
pár szem
kesudió
·
2 grillezett csirkemell
·
pici krémes balzsamecet
Egy tányérra a
levelekből csinos kis fészket készítünk. Beleültetjük a vékony szeletekre
vágott körtét, rámorzsoljuk a gorgonzolát, lazán rápakoljuk a tetszés szerinti
nagyságú csirkehúsfalatokat. Mehet rá a kesupajtás és a végén dedikálhatjuk a
művünket a krémes balzsamecettel.
Mi azért szeretjük ezt a salit, mert a
salátalevélkéktől könnyed. Az étket megembereli a gorgonzola karaktere, amely
kitűnően illik a körte édeskés ízéhez. A kesu a ropogós elem, s a csirkehús pedig teljessé teszi, laktat. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése