Sárga és zöld: az
éltető napfény és a sarjadó friss élet, zsenge, tavaszi fű színei. Sárga és zöld színek dominálnak az én
tavaszias salátámban is, ami nem hiányozhat a szombati hidegtálas- füstölt
sonkás, ünnepi asztalról.
Egyébként bármikor gyorsan elkészíthető, bármikor
fogyasztható sült húshoz vagy egyszerűen csak egy friss, ropogós
péksüteménnyel.
Azért szeretjük, mert üde és friss a zöldfűszerektől, ugyanakkor krémes attól, hogy a tojások sárgája összeolvad a tejföllel és a tartármártással; a bors és a mustár pici karcot adnak magukból, és a pici sárga kukoricaszemek pedig megédesítik az egészet.
HOZZÁVALÓK:
·
6
főtt tojás apró kockára vágva
·
120 g
csemegekukorica (konzerv)
·
1
savanyú uborka apróra kockázva
·
4 EK/120
ml tartármártás
·
3 EK
tejföl vagy joghurt
·
1 EK
apróra vágott friss metélőhagyma
·
1 EK
apróra vágott friss petrezselyem
·
1MK
őrölt zöldbors vagy feketebors
·
½ MK
só
·
1 TK
mustár
Keverjük össze
a hozzávalókat. Akár azonnal fogyasztható, de ha áll néhány órát a hűtőben, az ízek
csodásan egymásra találnak, összeérnek. Mindenképpen ajánlom, hogy a metélőhagyma
és a petrezselyem zöldje friss legyen, ne szárított! Ettől lesz a saláta
üdítően friss.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése