2014. április 16., szerda

Zöldfűszeres - kukoricás tojássaláta


Sárga és zöld: az éltető napfény és a sarjadó friss élet, zsenge, tavaszi fű színei.  Sárga és zöld  színek dominálnak az én tavaszias salátámban is, ami nem hiányozhat a szombati hidegtálas- füstölt sonkás, ünnepi asztalról. 
Egyébként bármikor gyorsan elkészíthető, bármikor fogyasztható sült húshoz vagy egyszerűen csak egy friss, ropogós péksüteménnyel.
Azért szeretjük, mert üde és friss a zöldfűszerektől, ugyanakkor krémes attól, hogy a tojások sárgája összeolvad a tejföllel és a tartármártással; a bors és a mustár pici karcot adnak magukból, és a pici sárga kukoricaszemek pedig megédesítik az egészet. 

HOZZÁVALÓK:

·         6 főtt tojás apró kockára vágva

·         120 g csemegekukorica (konzerv)

·         1 savanyú uborka apróra kockázva

·         4 EK/120 ml tartármártás

·         3 EK tejföl vagy joghurt

·         1 EK apróra vágott friss metélőhagyma

·         1 EK apróra vágott friss petrezselyem

·         1MK őrölt zöldbors vagy feketebors

·         ½ MK só

·         1 TK mustár

Keverjük össze a hozzávalókat. Akár azonnal fogyasztható, de ha áll néhány órát a hűtőben, az ízek csodásan egymásra találnak, összeérnek. Mindenképpen ajánlom, hogy a metélőhagyma és a petrezselyem zöldje friss legyen, ne szárított! Ettől lesz a saláta üdítően friss.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése