2014. április 11., péntek

Villámgyors csokihabkehely


Amióta blogot írok, megosztom a receptjeimet, azt vettem észre, hogy sikerült mindkét lányom érdeklődését felkelteni a főzőcskézés iránt. Ők is keresgélnek, próbálkoznak, alkotnak a konyhában is,és aminek nagyon örülök,ami szerintem nagyon  fontos, az az, hogy nem félnek a főzéstől... A merészség már fél siker!

Nagyobbik lányom (16) ezzel a desszert ötlettel állt elő. Nem kell hozzá más, mint:

5 hozzávaló, 10 perc a keverés-kavarás, 1 órácska a hűtőben...és garantáltan 1 szempillantás alatt elfogy a finomság!





HOZZÁVALÓK 4 személyre:

2 pohár habtejszín

200 g tejcsokoládé vagy lehet fehércsokoládé is.

12 szem kerek piskóra

100 ml tej

1 EK rum

ELKÉSZÍTÉSE:

Felolvasztjuk a tejcsokoládét( gőzfürdőban vagy mikróban).

Amíg hűl, előkészítünk 4 kelyhet és mindegyik aljára 4 szem piskótát teszünk, melyeket a rummal elkevert tejben fürdettünk meg.

A tejszínből habot verünk. Ha már kihűlt a csoki (azért legyen még folyós), hozzákeverjük a tejszínhabhoz , és óvatosan, de alaposan elkeverjük. Az így kapott masszát szétosztjuk a kelyhekbe, és pár órára hűtőbe tesszük. Ezalatt megdermed.


 A fehércsokis verzióhoz nem piskótát szoktam tenni, hanem friss gyümölcsöt  – epret vagy málnát... Ezúttal elfelejtettem epret venni... de találtam a fagyasztóban egy kis fagyasztott meggyet. És így utólag nem is bánom, hogy így történt, mert a meggy fanyar íze tökéletesen kiegészíti az édes,fehér csokihabot!


Könnyű és nagyon finom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése