Amióta blogot
írok, megosztom a receptjeimet, azt vettem észre, hogy sikerült mindkét
lányom érdeklődését felkelteni a főzőcskézés iránt. Ők is keresgélnek, próbálkoznak,
alkotnak a konyhában is,és aminek nagyon örülök,ami szerintem nagyon fontos,
az az, hogy nem félnek a főzéstől... A merészség már fél siker!
Nagyobbik lányom
(16) ezzel a desszert ötlettel állt elő. Nem kell hozzá más, mint:
5 hozzávaló, 10
perc a keverés-kavarás, 1 órácska a hűtőben...és garantáltan 1
szempillantás alatt elfogy a finomság!
HOZZÁVALÓK 4
személyre:
2 pohár
habtejszín
200 g
tejcsokoládé vagy lehet fehércsokoládé is.
12 szem kerek
piskóra
100 ml tej
1 EK rum
ELKÉSZÍTÉSE:
Felolvasztjuk
a tejcsokoládét( gőzfürdőban vagy mikróban).
Amíg hűl,
előkészítünk 4 kelyhet és mindegyik aljára 4 szem piskótát teszünk, melyeket
a rummal elkevert tejben fürdettünk meg.
A tejszínből
habot verünk. Ha már kihűlt a csoki (azért legyen még folyós),
hozzákeverjük a tejszínhabhoz , és óvatosan, de alaposan elkeverjük. Az
így kapott masszát szétosztjuk a kelyhekbe, és pár órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt megdermed.
A fehércsokis verzióhoz nem piskótát
szoktam tenni, hanem friss gyümölcsöt –
epret vagy málnát... Ezúttal elfelejtettem epret venni... de találtam a fagyasztóban
egy kis fagyasztott meggyet. És így utólag nem is bánom, hogy így történt, mert
a meggy fanyar íze tökéletesen kiegészíti az édes,fehér csokihabot!
Könnyű és nagyon
finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése