Ismét egy egyszerű
recept… Ezúttal egy csirkemell-elkészítési tipp. Ezzel a receptötlettel úgy kb. 15 éve találkoztam ...tévénézés közben. A
sztori az, hogy egy sztár jégkorongozóval készítettek interjút, na és persze
megkérdezték tőle többek között azt is, mi a kedvenc kajája. Ő akkor egy sajtos csirkecombról
beszélt, röviden ecsetelve annak elkészítését. Persze, nekem ezt ki kellett próbálnom!!! Az akkor ismertetett recepthez képest a jelen változat már erősen az én
egyszerűsítési törekvéseimet képviseli ;).Sokat fejlődött!
Tehát ez nálunk az a bizonyos ’á la Dano’ csirkemell... igen, leváltottuk a combot mellre, pedig abból is finom…
Ha nincs
különösebben kreatív ötletem a vasárnapi ebédet illetően vagy ha vacsoraötlet híján vagyok, meg az idő is
sürget,akkor ezt készítem.
Ez is a kedvencek
listáján van, mindig tuti befutó…mit tuti befutó, egyenesen bajnok! Bármilyen köretet elbír. Bevásárlással együtt másfél óra elkészíteni! Na
jó, közel van a bolt…
HOZZÁVALÓK:
·
4 -6 csirkemell (a
kosztosok számától és étvágyától függ)
·
20 - 30 dkg vékony
lapokra szeletelt sajt (Eidam, Gouda, Cheddar)
·
200-300 ml tejszín
(főző vagy zsíros)
·
liszt és tojás
a bundázáshoz
·
só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A
csirkemelleket hosszában kettévágjuk, így megfelelően vékony szeleteket kapunk…
Egy tepsit
kikenünk tetszés szerinti zsiradékkal vagy olajjal és az alját kirakjuk a
sajttal. Ha nem ódzkodtok a sütőpapír használatától, olajozás helyett
azzal is ki lehet bélelni a tepsit. Igazából mosogatáskor térül meg a használata, mivel nem kell a tepsibe belesült sajtot súrolgatni.Ezért nagyon hálás szoktam lenni a kedves sütőpapírnak.
Szóval a húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe,
tojásba mártjuk, és a tepsibe a sajtszeletekre pakoljuk
őket szépen egymás mellé. Ezt a kompozíciót nyakon öntjük a tejszínnel. Végül a hússzeleteket lefedjük egy újabb sajtlapréteggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése