2014. április 23., szerda

Csirkemelltekercs


Nemcsak mutatós, hanem finom is! Ami pedig  dobogós helyre juttatta nálunk, az az, hogy elképesztően gyorsan elkészül, csak 4 hozzávaló szükséges hozzá…és ha netán valaki odafigyel a kalóriákra vagy a vonalaira vagy tudatosan és egészségesen táplálkozik, annak is bátran tudom ajánlani.

HOZZÁVALÓK:

·         4 – 6 db csirkemell

·         vékonyra szelt Schwartzwald sonka vagy Prosciutto (csirkemellenként 2-3 szelet)

·         vékony lapokra szeletelt keménysajt (lehet bármilyen alacsonyabb zsírtartalmú sajt vagy Gouda, Eidam …)

·         só, bors, pesztó az ízesítéshes

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellről levágjuk a kis nyúlványát. Ezt a részt a tekercshez nem használjuk fel. Ezután a  húsdarabot még hosszában kettévágjuk, hogy így még vékonyabb szeletkét kapjunk( esetleg ki is lehet klopfolni őt). 

 
 
 Picit sózzuk, borsozzuk. Nem kell nagyon, csak érzéssel, mert ugye a sonka és a sajt is sós…Ezt a szeletet Schwartzwald sonkaszeletre(szeletekre) tesszük, és rápakolunk  egy méretben ráillő, vékony szelet, jófajta sajtot...
 
 
...majd feltekerjük.
 
A rollnit, karikákra vágjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval(ez azért kell, hogy sülés közben megtartsák a formájukat; sütés után eltávolítjuk... ;) ). A tekercseket sütőpapírral kibélelt  tepsire tesszük és a tetejüket megkenjük pesztóval. 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
 

A sonka ropogósra pirul és enyhén füstös ízt ad neki, a sajt pedig olvadozik a belsejében… Imádnivaló!

Bármilyen körettel szépen muzsikál!  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése