Nemcsak mutatós,
hanem finom is! Ami pedig dobogós helyre juttatta nálunk, az az, hogy
elképesztően gyorsan elkészül, csak 4 hozzávaló szükséges hozzá…és ha netán
valaki odafigyel a kalóriákra vagy a vonalaira vagy tudatosan és egészségesen
táplálkozik, annak is bátran tudom ajánlani.
HOZZÁVALÓK:
·
4 – 6
db csirkemell
·
vékonyra
szelt Schwartzwald sonka vagy Prosciutto (csirkemellenként 2-3 szelet)
·
vékony
lapokra szeletelt keménysajt (lehet bármilyen alacsonyabb zsírtartalmú sajt
vagy Gouda, Eidam …)
·
só,
bors, pesztó az ízesítéshes
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellről
levágjuk a kis nyúlványát. Ezt a részt a tekercshez nem
használjuk fel. Ezután a húsdarabot még
hosszában kettévágjuk, hogy így még vékonyabb szeletkét kapjunk( esetleg ki is
lehet klopfolni őt).
Picit sózzuk,
borsozzuk. Nem kell nagyon, csak érzéssel, mert ugye a sonka és a sajt is sós…Ezt
a szeletet Schwartzwald sonkaszeletre(szeletekre) tesszük, és
rápakolunk egy méretben ráillő, vékony
szelet, jófajta sajtot...
...majd feltekerjük.
A rollnit, karikákra vágjuk, és
megtűzzük fogpiszkálóval(ez azért kell, hogy sülés közben megtartsák
a formájukat; sütés után eltávolítjuk... ;) ). A tekercseket
sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és
a tetejüket megkenjük pesztóval. 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sonka ropogósra
pirul és enyhén füstös ízt ad neki, a sajt pedig olvadozik a belsejében… Imádnivaló!
Bármilyen
körettel szépen muzsikál!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése