2018. december 15., szombat

Ropogós krumpliszirmok



Ez a történet is úgy indult, mint sok hasonló, miszerint megláttam ez a csodát egy képen, s hagytam magam elcsábítani… Megszólított. Nem volt nehéz dolga, ugyanis nagyon szimpatizálok ilyen vékonyra szeletelt, ropogósra és aranyszínűre sült krumplikarikákkal.

Hozzávalók:
·         8-10-szem krumpli
·        
·         1-2 EK olaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az egész titok abban áll, hogy vékonyra kell felszeletelni a krumplit. Ehhez a robotgépemet hívtam segítségül, mert így gyorsan megvan, másrészt kellően vékony karikákra tehetünk szert, ha gépre bízzuk a szeletelés dolgát.
A karikázás után enyhén sózzuk a vékonyra szelt karikákat,sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket a képen látható módon. Megcsepegtetjük olajjal és beküldjük kb. 160-170 fokra előmelegített sütőbe, amíg meg nem puhul, majd pirul. Ez kb. 45-50 percet vehet igénybe.
Egyszerű, imádom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése