2017. augusztus 14., hétfő

Mediterrán csirkemelltekercsek






Szeretjük a csirkehúst, mert sokféleképpen el lehet készíteni, rengeteg ötlet áll az ember lányának rendelkezésére, és nem elhanyagolandó tény, hogy egészséges is.  Most néhány, a mediterrán ízvilágra jellemző hozzávalóval hangoljuk ezt a finom fehér húst a nyári hangulathoz.

HOZZÁVALÓK:
·         személyenként egy csirkemell
·         csirkemellenként egy szelet sült vagy grillezett, vastag húsú paprika (konzerv is lehetséges), ha nincs kéznél paprika, használhatunk szárított paradicsomot is
·         1-1 teáskanál pesztó
·         1-1 levélke bazsalikom
·         kb. 500 ml paradicsomlé
·         só, bors – ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A csirkemelleket hosszában bevágjuk, kinyitjuk, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Kicsit ki is klopfolhatjuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
2.       Az így kapott szeleteket picit sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanálka pestoval megkenjük őket. Mindegyik szeletre ráhelyezünk egy csinos paprikát vagy szárított paradicsomot és egy levélke bazsalikomot.

3.       Feltekerjük a szeleteket, s megtűzhetjük fogpiszkálóval, nehogy kinyíljanak sülés közben. ( Tálaláskor a fogpiszkálókat okvetlenül távolítsuk el!)
4.       A tekercseket egy megfelelő méretű, tűzálló tálba rendezzük, 

    majd nyakon öntjük paradicsomlével.

5.       Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 percig sütjük.


TIPP: Aki szereti a sajtot, szórjon rá bátran azt is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése