Szeretjük a csirkehúst, mert sokféleképpen el lehet
készíteni, rengeteg ötlet áll az ember lányának rendelkezésére, és nem elhanyagolandó
tény, hogy egészséges is. Most néhány, a
mediterrán ízvilágra jellemző hozzávalóval hangoljuk ezt a finom fehér húst a
nyári hangulathoz.
HOZZÁVALÓK:
·
személyenként egy csirkemell
·
csirkemellenként egy szelet sült vagy grillezett,
vastag húsú paprika (konzerv is lehetséges), ha nincs kéznél paprika,
használhatunk szárított paradicsomot is
·
1-1 levélke bazsalikom
·
kb. 500 ml paradicsomlé
·
só, bors – ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
A csirkemelleket hosszában bevágjuk, kinyitjuk,
hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Kicsit ki is klopfolhatjuk, hogy
egyenletes vastagságúak legyenek.
2.
Az így kapott szeleteket picit sózzuk,
borsozzuk, majd 1 kanálka pestoval megkenjük őket. Mindegyik szeletre ráhelyezünk
egy csinos paprikát vagy szárított paradicsomot és egy levélke bazsalikomot.
3.
Feltekerjük a szeleteket, s megtűzhetjük
fogpiszkálóval, nehogy kinyíljanak sülés közben. ( Tálaláskor a fogpiszkálókat
okvetlenül távolítsuk el!)
4.
A tekercseket egy megfelelő méretű, tűzálló
tálba rendezzük,
majd nyakon öntjük paradicsomlével.
5.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 percig
sütjük.
TIPP: Aki szereti a sajtot, szórjon rá bátran azt is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése