2017. június 17., szombat

Angyalhajtészta fokhagymás-fehérboros garnélával, parmezánnal



Nyári, könnyű és isteni! Ja, és nagyon gyors, ha a garnélákat konyhakészen vesszük.
Láttam már ezt az étket tévében, hallottam hírét milyen jó, s amikor a tengernél jártunk, úgy döntöttem, friss garnélából el is készítem, hiszen minden hozzávaló karnyújtásnyira volt. Jó döntés volt- hogy kipróbáltam. A garnélák pucolása kicsit elhúzódott, mert macerás, de legalább azt is kipróbáltam, hogy azt mondhassam, többet, ha nem muszáj, inkább nem. Lehet fagyasztva vagy akár frissen is kapni pucoltat. Na, így már tökéletes.
Szóval 15 perc az egész!

HOZZÁVALÓK:
·         személyenként 5-10 db garnéla
·         400 g angyalhajtészta, amely cukkíni spagettivel is kiváltható, ha valaki nem eszik tésztát (angyalhaj helyett használhatunk bármi mást, ami csak tetszik
·         2 gerezd fokhagykma
·         150-250 ml illatos fehérbor
·         1 kis csokor petrezselyemzöldje
·        
·         2-3 EK olaj
·         reszelt parmezán a tetejére


ELKÉSZÍTÉSE:
1.       Ha mégis páncélostul, mindenestül sikerül garnélát szereznünk, akkor pucoljuk meg: vegyük le a fejét, s ezzel együtt távolítsuk el az egész páncélját, farkinca esetleg dísznek maradhat…, és nagyon fontos a kis bélcsatornáját is eltávolítani, mert az nem oda való…








2.       Tegyük fel a tészta vizét forrni, majd főzzük is meg!
3.       A konyhakész garnélákat serpenyőben, a forró olajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, majd nyakon öntjük az ízes-zamatos borunkkal. Beforraljuk, s ha nagyon finom, selymes szószt szeretnénk, dobjunk a garnéláknak egy diónyi vajat, s meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd laza mozdulatokkal összerázzuk a serpenyőnk tartalmát.
4.       Az egész folyamat nem tart tovább 10 percnél. A tészta is gyorsan megfő.
5.       A tésztát és a garnélát össze is keverhetjük, de tálalhatjuk úgy is, hogy kis tésztafészket készítünk, melyekbe belevarázsoljuk a garnélákat, s a fokhagymás-boros-petrezselymes szafttal meglocsolgatjuk, s gazdagon megszórjuk parmezánnal.

Egy pohárka könnyű borral remek fogás! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése