Nyári, könnyű és isteni!
Ja, és nagyon gyors, ha a garnélákat konyhakészen vesszük.
Láttam már ezt az étket
tévében, hallottam hírét milyen jó, s amikor a tengernél jártunk, úgy döntöttem,
friss garnélából el is készítem, hiszen minden hozzávaló karnyújtásnyira volt.
Jó döntés volt- hogy kipróbáltam. A garnélák pucolása kicsit elhúzódott, mert macerás, de
legalább azt is kipróbáltam, hogy azt mondhassam, többet, ha nem muszáj, inkább
nem. Lehet fagyasztva vagy akár frissen is kapni pucoltat. Na, így már
tökéletes.
Szóval 15 perc az egész!
HOZZÁVALÓK:
·
személyenként
5-10 db garnéla
·
400 g
angyalhajtészta, amely cukkíni spagettivel is kiváltható, ha valaki nem eszik
tésztát (angyalhaj helyett használhatunk bármi mást, ami csak tetszik
·
2 gerezd
fokhagykma
·
150-250 ml
illatos fehérbor
·
1 kis csokor petrezselyemzöldje
·
só
·
2-3 EK olaj
·
reszelt
parmezán a tetejére
ELKÉSZÍTÉSE:
1.
Ha mégis
páncélostul, mindenestül sikerül garnélát szereznünk, akkor pucoljuk meg:
vegyük le a fejét, s ezzel együtt távolítsuk el az egész páncélját, farkinca
esetleg dísznek maradhat…, és nagyon fontos a kis bélcsatornáját is
eltávolítani, mert az nem oda való…
2.
Tegyük fel a
tészta vizét forrni, majd főzzük is meg!
3.
A konyhakész
garnélákat serpenyőben, a forró olajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk az apróra
zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, majd nyakon öntjük az ízes-zamatos borunkkal.
Beforraljuk, s ha nagyon finom, selymes szószt szeretnénk, dobjunk a
garnéláknak egy diónyi vajat, s meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel,
majd laza mozdulatokkal összerázzuk a serpenyőnk tartalmát.
4.
Az egész
folyamat nem tart tovább 10 percnél. A tészta is gyorsan megfő.
5.
A tésztát és
a garnélát össze is keverhetjük, de tálalhatjuk úgy is, hogy kis tésztafészket
készítünk, melyekbe belevarázsoljuk a garnélákat, s a
fokhagymás-boros-petrezselymes szafttal meglocsolgatjuk, s gazdagon megszórjuk
parmezánnal.
Egy pohárka könnyű borral
remek fogás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése