2016. július 20., szerda

Sült cukkínitekercs-torta



A cukkíni egy rendkívülien szerény zöldség. Az íze? Hát, enyhén vagy diplomatikusan fogalmazva is csak a „jellegtelen” jelző jut eszembe... De ezúttal ez a jelző váljék a dicséretére! Mert hát minél jellegtelenebb ízzel bír egy alapanyag, annál inkább formálhatjuk az ízeit a saját kényünk és kedvünk szerint. Ugye, milyen igaz?
A forma? A világhálón pillantottam meg.  Azonnal magával ragadott. Zseniális ötlet! Ki is próbáltam…Kicsit pepecselős,de nagyon szeretem, mert szép is és finom is. Alkotás.


HOZZÁVALÓK:

·         cukkíni –  kb. 3 nagyobb - annyi, hogy szalagokra szelve  megtöltsön egy tortaformát
·         kb. 100 g Ajvar vagy paradicsomos (piros) pesztó
·         kb. 100 g zöld pesztó
·        
·         szárított, őrölt fokhagyma, használhatunk 1-2 gerezd frisset is

ELKÉSZÍTÉSE:
1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, mintha csak tortát készítenénk .
2. A cukkíniből levágunk néhány 3-4 mm-es karikát. Annyit, amennyivel kirakjuk a tortaforma alját. Picit sózzuk, fokhagymázzuk. A jó alapozás fontos!

3. Zöldségpucolóval szalagokra vágjuk a többi cukkínit.

4. Következik a cukkíniszalagok ízesítése és spirális formába tekerése: minden egyes cukkíniszalagot bekenünk felváltva pesztóval illetve ajvárral, 


és a tortaforma közepéről indulva körkörösen feltekerjük a szalagokat, amíg ki nem töltik a formát.

5. Ha ez megvan, beküldjük a csinos kis zöldségtortánkat a 150 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
6. A sütés befejezte előtt 4-5 perccel sajtot is tehetünk a tekercstorta tetejére, így még gazdagabb ízeket kapunk.


Kellemes alkotást! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése