2015. november 26., csütörtök

Egyszerű vacsorák: Grillezett körte olvadozó gorgonzolával és pirított dióval…salátaágyon


Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ízletes és egészséges. Ha az ember lánya odafigyel a vonalaira, ez az étel még bőven belefér a menüsorba: mértékkel és sok salátával. ;)

HOZZÁVALÓK:
(személyenként)

·         1-2 felezett körte
·         1 teáskanálnyi gorgonzola vagy Niva sajt /fél körte
·         1 fél dióbél
·         150g friss leveles salátamix

ELKÉSZÍTÉSE:

1.       Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2.       A körtéket mossuk, felezzük és kivájjuk a magházaikat – ezzel kis gödröcskét készítünk a gorgonzolának.
3.       A gorgonzolát beleültetjük a körtebölcsőbe, és a dióbéllel megkoronázzuk.

4.       Előmelegített, jó forró (200 fokos ) sütőbe  küldjük kb. 5-7 percre. Még jobb, ha van grillező funkció a sütőn, mert akkor elég a felső grillrácsot alaposan beizzítani, és a körtékkel teli tepsit közvetlenül aláhelyezni. 3-4 perc is elegendő. Ügyeljünk, hogy a dió nehogy megégjen!
5.       Salátaágyon tálaljuk.

Imádom ezt a finomságot!!! Egy igazi ízrobbanás: a puha, szaftos, mézédes körte; a sós, olvadozó és pikáns sajt meg a roppanós, pirult dió harmonikus találkozása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése