2014. június 2., hétfő

Schwarzwaldba göngyölt zsályás lazac



Nem kétséges, hogy a lazac eleve egy kiváló alapanyag. Nemcsak azért, mert ínycsiklandó, hanem azért is mert sokféleképpen variálható, ami megunhatatlanná teszi... Ezt a variációt Lorraine Pascale-től láttam először.   Kiváló ötlet! Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mivel néhány hozzávalóból készül, mégis pici fondorlatot ad neki a zsályalevél...és hát látványnak sem utolsó.

HOZZÁVALÓK:
 

2 személyre

·         200-300 g lazac 4 darabra szelve(ha lehet, bőre nélkül)

·         4 levél friss vagy szárított zsálya

·         4 szelet Schwarzwald sonka

·         só, őrölt bors

·          pici reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉSE:

Miután a csodás színű, szaftos halat a tetszőleges formára szeltük, sózzuk, borsozzuk, hintünk rá pici reszelt citromhéjat és rásimítunk mindegyik darabra egy csinos zsályalevelet. Ezután elegánsan becsomagoljuk egy vékony, kecses szelet Schwarzwald sonkába.
 
 Kevés olívaolajon teflonos serpenyőben, mérsékelt hőfokon a csomagokat mindkét oldalukról átsütjük.
 

Bármilyen körettel kínálhatjuk: a főtt krumplitól kezdve a párolt brokkolin, zöld spárgán, nyers répán keresztül a rukkoláig szinte bármivel. Igazi pikantériát ad az ízeknek egy kanálnyi joghurtos-citromleves-kapros mártás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése