Nem kétséges,
hogy a lazac eleve egy kiváló alapanyag. Nemcsak azért, mert ínycsiklandó,
hanem azért is mert sokféleképpen variálható, ami megunhatatlanná teszi... Ezt a variációt
Lorraine Pascale-től láttam először. Kiváló ötlet! Nagyon egyszerűen és gyorsan
elkészíthető, mivel néhány hozzávalóból készül, mégis pici fondorlatot ad neki
a zsályalevél...és hát látványnak sem utolsó.
HOZZÁVALÓK:
2 személyre
·
200-300
g lazac 4 darabra szelve(ha lehet, bőre nélkül)
·
4
levél friss vagy szárított zsálya
·
4
szelet Schwarzwald sonka
·
só, őrölt
bors
·
pici reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉSE:
Miután a csodás
színű, szaftos halat a tetszőleges formára szeltük, sózzuk, borsozzuk,
hintünk rá pici reszelt citromhéjat és rásimítunk mindegyik darabra egy csinos
zsályalevelet. Ezután elegánsan becsomagoljuk egy vékony, kecses szelet
Schwarzwald sonkába.
Kevés olívaolajon teflonos serpenyőben, mérsékelt hőfokon
a csomagokat mindkét oldalukról átsütjük.
Bármilyen körettel
kínálhatjuk: a főtt krumplitól kezdve a párolt brokkolin, zöld
spárgán, nyers répán keresztül a rukkoláig szinte bármivel. Igazi pikantériát
ad az ízeknek egy kanálnyi joghurtos-citromleves-kapros mártás...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése