2014. március 21., péntek

Prosciuttós saláta


Variációk salátára 2.- Prosciuttós saláta 
...Alma, dió, szőlő, na és persze a sonka
 

 
Ennyi kell hozzá, az eredmény pedig egy igazán laktató saláta harmonikus, gazdag ízekkel. Van ebben minden: egy kis ropogós- a pirított dió, egy kis édes – ő a szőlő, enyhén füstölt, sós - a prosciutto íze, és van benne egy kis könnyedség az almának köszönhetően.  

HOZZÁVALÓK  (2  adaghoz):

·         180-200 g salátaalap –jégsaláta, ruccola, madársaláta, lollo, radicchio vagy fejes saláta ízlés szerinti keveréke; ha nincs kedvünk külön-külön összeszedegetni és feldolgozni ezeket a salátafajtákat, akkor vehetünk konyhakész, zacskózott keveréket is.

·         100 g vékonyra szeletelt prosciutto vagy Schwartzwald sonka

·         1 marék pirított dióbél

·         1 alma darabokra vágva

·         8-10 szem nagyszemű szőlő (felezve)

·         2 teáskanál olívaolaj

·         2 kávéskanál balzsamecet

 

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy szépséges tálon elrendezzük a salátaalapot, ráhalmozzuk a sonkát, almát, szőlőt és az illatozó diódarabkákat. Nyakon öntjük olívaolajjal és balzsamecettel. Őrölhetünk rá rózsaborsot is, illik ehhez a kompozícióhoz.

Villámgyorsan elkészül. Megenni boldogság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése