Variációk salátára 2.- Prosciuttós saláta
...Alma, dió, szőlő, na és persze a sonka
Ennyi kell hozzá, az eredmény pedig egy igazán laktató saláta harmonikus,
gazdag ízekkel. Van ebben minden: egy kis ropogós- a pirított dió, egy kis édes
– ő a szőlő, enyhén füstölt, sós - a prosciutto íze, és van benne egy kis
könnyedség az almának köszönhetően.
HOZZÁVALÓK (2
adaghoz):
·
180-200
g salátaalap –jégsaláta, ruccola, madársaláta, lollo, radicchio vagy fejes
saláta ízlés szerinti keveréke; ha nincs kedvünk külön-külön összeszedegetni és
feldolgozni ezeket a salátafajtákat, akkor vehetünk konyhakész, zacskózott
keveréket is.
·
100 g
vékonyra szeletelt prosciutto vagy Schwartzwald sonka
·
1
marék pirított dióbél
·
1
alma darabokra vágva
·
8-10
szem nagyszemű szőlő (felezve)
·
2
teáskanál olívaolaj
·
2
kávéskanál balzsamecet
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy szépséges
tálon elrendezzük a salátaalapot, ráhalmozzuk a sonkát, almát, szőlőt és az
illatozó diódarabkákat. Nyakon öntjük olívaolajjal és balzsamecettel.
Őrölhetünk rá rózsaborsot is, illik ehhez a kompozícióhoz.
Villámgyorsan elkészül. Megenni boldogság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése