Variációk salátára 1.
Mozzarellás saláta ...avagy egy nagyon könnyed Caprese, ahogy én
készítem. Elkészítése roppant egyszerű; friss, ízletes, kimondottan gyomor- és emésztéskímélő étel.
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz):
·
180-200
g salátaalap – jégsaláta, ruccola, madársaláta, lollo, radicchio vagy fejes
saláta ízlés szerinti keveréke; ha nincs kedvünk külön-külön összeszedegetni és
feldolgozni ezeket a salátafajtákat, akkor vehetünk konyhakész, zacskózott
keveréket is.
·
2
paradicsom tetszés szerint szeletelve, karikázva vagy darabolva
·
2 x 100 g mozzarella darabokra tépve, lehet szeletelni is
·
1
szál újhagyma vékonyra karikázva, vagy lilahagyma
·
bazsalikom
- friss (4-8 levél) vagy szárított ( 2 teáskanál)
·
10-20
szem olivabogyó - zöld vagy fekete, ki mit kedvel
·
2-4
evőkanál pesztó
·
balzsamecet
ELKÉSZÍTÉSE:
Alapos mosás után a
jégsalátát, radicchiot vagy a fejes salásátát csíkokra vágjuk vagy
feltépkedjük, összekeverjük a madársalátával, ruccolával... Én ilyen salátaalapból
mindig többet készítek, és ételtárolóban a hűtőben ez így 1-2 napig elvan,
arra az esetre, ha gyorsan valami könnyű salit akarok összedobni...és nálam ez elég
gyakran előfordul.
Ha megvan az
alap, tányérra halmozzuk. Rápakoljuk a paradicsomot, mozzarellát, hagymát,
olibogyót (- ahogy a lányaim kisebb korukban elnevezték). Megszórjuk
bazsalikommal, csepegtetünk rá balzsamecetet, ÉS bátran megcsepegtetjük PESZTÓVAL is. A pesztó
ennél a salátánál kulcsfontosságú, mert ez ad a zsenge salátaleveknek
és a nem túl erőteljes ízű mozzarellának ÍZT.
Ehetünk hozzá friss, ropogós
magos zsömlét vagy akár lágy fehérkenyeret.
Ugye, milyen
egyszerű!?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése