2014. március 20., csütörtök

Mozzarellás saláta


Variációk salátára 1.
   Mozzarellás saláta ...avagy egy nagyon könnyed Caprese, ahogy én készítem. Elkészítése roppant egyszerű; friss, ízletes, kimondottan gyomor- és emésztéskímélő étel.


HOZZÁVALÓK (2  adaghoz):
·         180-200 g salátaalap – jégsaláta, ruccola, madársaláta, lollo, radicchio vagy fejes saláta ízlés szerinti keveréke; ha nincs kedvünk külön-külön összeszedegetni és feldolgozni ezeket a salátafajtákat, akkor vehetünk konyhakész, zacskózott keveréket is.

·         2 paradicsom tetszés szerint szeletelve, karikázva vagy darabolva

·         2 x 100 g mozzarella darabokra tépve, lehet szeletelni is

·         1 szál újhagyma vékonyra karikázva, vagy lilahagyma

·         bazsalikom - friss (4-8 levél) vagy szárított ( 2 teáskanál)

·         10-20 szem olivabogyó - zöld vagy fekete, ki mit kedvel

·         2-4 evőkanál pesztó

·         balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:

Alapos mosás után a jégsalátát, radicchiot vagy a fejes salásátát csíkokra vágjuk vagy feltépkedjük, összekeverjük a madársalátával, ruccolával... Én ilyen salátaalapból mindig többet készítek, és ételtárolóban a hűtőben ez így 1-2 napig elvan, arra az esetre, ha gyorsan valami könnyű salit akarok összedobni...és nálam ez elég gyakran előfordul.

Ha megvan az alap, tányérra halmozzuk. Rápakoljuk a paradicsomot, mozzarellát, hagymát, olibogyót (- ahogy a lányaim kisebb korukban elnevezték). Megszórjuk bazsalikommal, csepegtetünk rá balzsamecetet, ÉS bátran megcsepegtetjük PESZTÓVAL is. A pesztó ennél a salátánál kulcsfontosságú, mert ez ad a zsenge salátaleveknek és a nem túl erőteljes ízű mozzarellának ÍZT.
Ehetünk hozzá friss, ropogós magos zsömlét vagy akár lágy fehérkenyeret.

Ugye, milyen egyszerű!?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése