2014. március 18., kedd

Kókuszos tejberizs


Kókuszos tejberizs

Nagyon egyszerűen elkészíthető, rengeteg módon variálható, nagyon finom, bármikor fogyasztható –reggelire, desszertnek, vacsorára, hidegen, melegen.

 

 
 



HOZZÁVALÓK:

·         7 dl víz

·         1 kávéskanál só

·         15 dkg rizs

·         3 dl tej

·         10 dkg kristálycukor (ez ízlés szerint módosítható), 1 zacskó vaníliacukor

·         4-5 evőkanál kókuszreszelék

·         1 evőkanál reszelt citromhéj

·         ízlés szerint fahéj, kakaópor, pirított mandulaőrlemény, forgácsolt csokoládé a díszítéshez – mi szem-szájnak ingere

·         friss gyümölcs, pl. eper szőlő, málna, barack, szőlő, amit gusztus és a tejberizs elbír

ELKÉSZÍTÉSE:

A forrásban lévő sós vízbe öntjük a rizst, és fedő nélkül 10-15 percig , időnként meg-megkeverve addig főzzük, míg a víz elpárolog. Ezután ráöntjük a tejet, a kókuszreszeléket, cukrot, és újabb 10-15 percig főzzük, kevergetve, amíg a rizsszemek megpuhulnak. Végül belekeverjük a citromhéjat.

Tálalhatjuk forrón, porciózva.

Hűtve is nagyon finom. Hideg vízzel kiöblített díszesebb formába is önthetjük, majd pár óra hűtőben dermesztés után a formából kiboríthatjuk, és úgy szeletelhetjük, akár egy tortát.

Friss gyümölccsel, gyümölcsvelővel, lekvárral, fahéjjal, csokival stb. tálalhatjuk.

Én jelen esetben - ahogy a képeken is látszik – a porciós ill.

poharas-epres behűtött verziót választottam.

Mi nagyon szeretjük. Próbáljátok ki!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése