Kókuszos
tejberizs
Nagyon egyszerűen elkészíthető, rengeteg módon
variálható, nagyon finom, bármikor fogyasztható –reggelire, desszertnek,
vacsorára, hidegen, melegen.
HOZZÁVALÓK:
·
7 dl víz
·
1 kávéskanál só
·
15 dkg rizs
·
3 dl tej
·
10 dkg kristálycukor (ez ízlés szerint
módosítható), 1 zacskó vaníliacukor
·
4-5 evőkanál kókuszreszelék
·
1 evőkanál reszelt citromhéj
·
ízlés szerint fahéj, kakaópor, pirított
mandulaőrlemény, forgácsolt csokoládé a díszítéshez – mi szem-szájnak
ingere
·
friss gyümölcs, pl. eper szőlő, málna,
barack, szőlő, amit gusztus és a tejberizs elbír
ELKÉSZÍTÉSE:
A forrásban lévő sós vízbe öntjük a rizst, és
fedő nélkül 10-15 percig , időnként meg-megkeverve addig főzzük, míg a víz
elpárolog. Ezután ráöntjük a tejet, a kókuszreszeléket, cukrot, és
újabb 10-15 percig főzzük, kevergetve, amíg a rizsszemek megpuhulnak.
Végül belekeverjük a citromhéjat.
Tálalhatjuk forrón, porciózva.
Hűtve is nagyon finom. Hideg vízzel kiöblített díszesebb
formába is önthetjük, majd pár óra hűtőben dermesztés után a formából kiboríthatjuk,
és úgy szeletelhetjük, akár egy tortát.
Friss gyümölccsel, gyümölcsvelővel, lekvárral, fahéjjal,
csokival stb. tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése