Ha sikerült elkészíteni a pesztót, íme, itt van hozzá egy egyszerű, finom és
egészséges zöldséges recept. Lehet köretként is enni, de egy üde
joghurmártással, lágy- vagy keménytojással könnyű ebédnek vagy vacsorának is
megfelel.
HOZZÁVALÓK:
·
2
cukkíni (olyan 25 cm-es) 3-4 cm-es hasábokra
vágva
·
2
szál répa, szintén hasonló nagyságú hasábokra vágva
·
1 db
vastaghúsú pirospaprika és 1 db sárga paprika csíkokra vágva
·
1 fej
vöröshagyma és 1 fej lilahagyma cikkekre vágva
·
8-10
fej gomba negyedekre vágva
·
4-5
evőkanál Pesztó
·
só
Ízlés szerint lehet
variálni a zöldségekkel. Adhatunk a kavalkádhoz padlizsánt, paradicsomot, zellert,
krumplit… Ki mit szeret, vagy éppen minek van szezonja.
ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket
előkészítjük: alaposan megmossuk őket; amit kell meghámozunk, lepucolunk.
Azonos méretű
darabokra aprítjuk fel őket. Ez azért fontos, hogy egyenletesen tudjanak átsülni,
na és persze esztétikailag is jót tesz nekik, sokkal jobban mutatnak így. A felaprított zöldségeket egy nagy tálba tesszük, rácsorgatjuk a pesztót , picit sózzuk, és jól megkeverjük, hogy a zöldségeket alaposan bevonja ez a finom olajos-fűszeres réteg.
Sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, elegyengetjük, és 180 fokos (nekem légkeveréses) sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amíg sül,
könnyedén elkészíthetjük a joghurtos mártást:
·
3
evőkanál fehér joghurt
·
1
evőkanál tartármártás – ez a két hozzávaló ALAP. A többit el is lehet hagyni…
·
1
teáskanál kedvenc mustár, pl. Dijoni
·
1
evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöldje
·
1
szál zsenge újhagyma vékony karikára vágva, lehet metélőhagyma is
Ezeket a
finomságokat összekeverjük…És kész is.
Könnyű és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése