2014. március 22., szombat

Pesztós grillzöldség


           
Ha sikerült elkészíteni a pesztót, íme, itt van hozzá egy egyszerű, finom és egészséges zöldséges recept. Lehet köretként is enni, de egy üde joghurmártással, lágy- vagy keménytojással könnyű ebédnek vagy vacsorának is megfelel.
 

HOZZÁVALÓK:

·         2 cukkíni (olyan 25 cm-es)  3-4 cm-es hasábokra vágva

·         2 szál répa, szintén hasonló nagyságú hasábokra vágva

·         1 db vastaghúsú pirospaprika és 1 db sárga paprika csíkokra vágva

·         1 fej vöröshagyma és 1 fej lilahagyma cikkekre vágva

·         8-10 fej gomba negyedekre vágva

·         4-5 evőkanál Pesztó

·        

Ízlés szerint lehet variálni a zöldségekkel. Adhatunk a kavalkádhoz padlizsánt, paradicsomot, zellert, krumplit… Ki mit szeret, vagy éppen minek van szezonja.

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket előkészítjük: alaposan megmossuk őket; amit kell meghámozunk, lepucolunk.
Azonos méretű darabokra aprítjuk fel őket. Ez azért fontos, hogy egyenletesen tudjanak átsülni, na és persze esztétikailag is jót tesz nekik, sokkal jobban mutatnak így.

A felaprított zöldségeket egy nagy tálba tesszük, rácsorgatjuk a pesztót , picit sózzuk, és jól megkeverjük, hogy a zöldségeket alaposan bevonja ez a finom olajos-fűszeres réteg.
 Sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, elegyengetjük, és 180 fokos (nekem légkeveréses) sütőben kb. 40 percig sütjük.

Amíg sül, könnyedén elkészíthetjük a joghurtos mártást:

·         3 evőkanál fehér joghurt

·         1 evőkanál tartármártás – ez a két hozzávaló ALAP. A többit el is lehet hagyni…

·         1 teáskanál  kedvenc mustár, pl. Dijoni

·         1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöldje

·         1 szál zsenge újhagyma vékony karikára vágva, lehet metélőhagyma is

Ezeket a finomságokat összekeverjük…És kész is.

Könnyű és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése