Mi jut erről eszünkbe? Kifinomult, érdekes,
igényes, macerás, csigák, békák, sajtok, borok, créme brulée, bagett,
croissant...és még sorolhatnám.
Mindenkinek más.
Olvastam valahol, hogy a francia konyha az
olaszoktól vette át a lényegében római korra visszavezethető sütési-főzési
módszereket. Ki gondolta volna?
A legenda szerint egy orvos leánya a középkorban Itáliából
magával vitt néhány szakácsot Franciaországba, akik a francia konyha
atyjainak tekinthetők. És az, hogy a francia konyha ilyen előkelő helyre
került, és ilyen magas színvonalra fejlődött, a francia uralkodóknak, kiváltképpen
a Bourbonoknak köszönhető, az ő életmódjuknak, életszeretetüknek.
Viszont kis
szerencse is kellett ehhez a sikerhez, ami nem másban, mint a kedvező
természeti és földrajzi adottságokban, valamint az alapanyagok bőséges
választékában rejlik.
Magyarul:
mindenük magvolt hozzá. Ugye?!
Ezen a héten franciás kedvben zajlik majd
a főzőcskézés nálam. Van néhány francia ihletésű finomság, amit eredeti
recept alapján saját képre formáltam, saját ízlés és igény szerint
módosítottam.
Az első képen az micsoda? Gusztának néz ki! Kiváncsi vagyok a francia hétre, az olasz kajákat birom, de a franciákról lövésem sincs... :-)
VálaszTörlés