2014. július 11., péntek

10 perces levélke


Ó,ez egy újabb hihetetelen gyorsasággal elkészíthető süti . Mikor először láttam, azt mondtam, ilyen nincs! De igen, van. Ötletes, gyors, bravúros, mutatós, finom, ropogós, édes, ízes…tovább is van, dicsérjem még? Szerintem elmondom, miféle süti ez…

Kell hozzá először is egy szendvicssütő, merthogy abban készül. Igen-igen, leveles tésztás desszert egyenesen a szendvicssütőből!!!

HOZZÁVALÓK 1-2 adaghoz:
 

·         leveles tészta( én a hűtött-kisodort változatot szoktam vásárolni , 0 perc alatt kész–ajánlom!)

·         egy maréknyi finomra vágott alma – 2 perc az előkészítése

·         1 púpos TK cukor (lehet fehér vagy barna, kinek mi tecc)

·         csipetnyi fahéj

·          néhány szem dió

ELKÉSZÍTÉSE:

Először bekapcsoljuk a szendvicssütőt. A leveles tésztát méretre szabjuk. Legyen kétszer nagyobb a szendvicssütő méreténél. 
 
A kiterített tészta felére laza mozdulattal rászórjuk az almát, cukrot, hintünk rá fahéjat, és a vágott diódarabkákat is a helyükre küldjük.  Erre a kompozícióra ráhajtjuk a tészta üresen maradt felét és a széleket lezárjuk, hogy a töltelék a hő hatására nehogy elhagyja a helyét, legalábbis  ennek az esélyét a minimálisra csökkentjük. Az így kapott kis ’borítékot’ betesszük a szendvicssütőbe, lezárjuk és sütőtől függően kb. 5-7 percig sütjük. A leveles tészta szereti a forróságot. A hő hatására a tészta önbizalma és térfogata megnő; megpirul, sőt meg is sül, és  csodálatos illatok lengik be a konyha levegőjét…
 
Ha valaki szereti a friss ,leveles péksüteményt, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni.  A ropogós külső burok finom fahéj illatú lágy almaszeletkéket rejt… Tálalhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, hinthetünk rá porcukrot, csorgathatunk rá mézet… ami szem, szájnak ingere. Egy csésze illatos kávé méltó és elegáns kísérője lehet. És mindez röpke 10 perc alatt.

 


Az almát lecserélhetjük körtére, vagy bármilyen szezonális, tetszés szerinti gyümölcsre. Variálható. Sósan – sajttal-sonkával töltve is finom…
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése