Ó,ez egy újabb
hihetetelen gyorsasággal elkészíthető süti . Mikor először láttam, azt mondtam, ilyen
nincs! De igen, van. Ötletes, gyors, bravúros, mutatós, finom, ropogós, édes,
ízes…tovább is van, dicsérjem még? Szerintem elmondom, miféle süti ez…
Kell hozzá először
is egy szendvicssütő, merthogy abban készül. Igen-igen, leveles tésztás desszert
egyenesen a szendvicssütőből!!!
HOZZÁVALÓK 1-2
adaghoz:
·
leveles
tészta( én a hűtött-kisodort változatot szoktam vásárolni , 0 perc alatt kész–ajánlom!)
·
egy
maréknyi finomra vágott alma – 2 perc az előkészítése
·
1
púpos TK cukor (lehet fehér vagy barna, kinek mi tecc)
·
csipetnyi
fahéj
·
néhány szem dió
ELKÉSZÍTÉSE:
Először
bekapcsoljuk a szendvicssütőt. A leveles tésztát méretre szabjuk. Legyen
kétszer nagyobb a szendvicssütő méreténél.
A kiterített tészta felére laza mozdulattal rászórjuk az almát, cukrot,
hintünk rá fahéjat, és a vágott diódarabkákat is a helyükre küldjük. Erre a kompozícióra ráhajtjuk a tészta üresen
maradt felét és a széleket lezárjuk, hogy a töltelék a hő hatására nehogy
elhagyja a helyét, legalábbis ennek az
esélyét a minimálisra csökkentjük. Az így kapott kis ’borítékot’ betesszük a
szendvicssütőbe, lezárjuk és sütőtől függően kb. 5-7 percig sütjük. A leveles
tészta szereti a forróságot. A hő hatására a tészta önbizalma és térfogata
megnő; megpirul, sőt meg is sül, és csodálatos
illatok lengik be a konyha levegőjét…
Ha valaki szereti a friss ,leveles
péksüteményt, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni. A ropogós külső burok finom fahéj illatú lágy
almaszeletkéket rejt… Tálalhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, hinthetünk rá
porcukrot, csorgathatunk rá mézet… ami szem, szájnak ingere. Egy csésze illatos
kávé méltó és elegáns kísérője lehet. És mindez röpke 10 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése