2014. április 1., kedd

Vége a dőzsölésnek! Az e heti mottó: egyszerű hozzávalók, gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető, egészséges ételek



 
 Íme a mai recept:

Pesztós- joghurtos csirkemellfalatkák zabpehelyliszt  bundában (nálunk most ez a sláger...)

Hogy is jellemezhetném? Szaftos (nem kiszáradt), enyhén fűszeres husi zsenge salátával.

 

HOZZÁVALÓK:
4 személyre

·         80 dkg csirkemellfilé

·         200 ml sűrűbb fehérjoghurt( én 10%-osat használok, ennek finom íze van)

·         1-2 evőkanál pesztó …ha nincs, akkor kiválthatjuk a következőkkel: 1-2evőkanál olívaolaj, 1 kis gerezd zúzott fokhagyma, 1evőkanál apróra reszelt parmezán, ½ mokkáskanálnyi só,   pici őrölt feketebors, 1 evőkanál szárított, morzsolt bazsalikomlevél)

·         zabpehelyliszt vagy tetszés szerint lehet bármilyen liszt, mandulaliszt, sőt akár prézli is + szezámmag- a panírozáshoz

·         olívaolaj, só, bors
 
 ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Vághatjuk őket akár négyfelé is (hosszában és keresztben is).  Enyhén sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belekeverjük a  pesztót. Ebbe a keverékbe belemártjuk, belerakjuk a csirkemelleket úgy, hogy a joghurt teljesen bevonja a húsokat. 5-10 percig állni hagyjuk.



A lisztet és a szezámmagot egy tálban elkeverjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan beolajozzuk. Ezután a joghurttal bevont húsokat a liszt és a szezámmag elegyével bevonjuk. A liszt ne legyen vastagon, éppen hogy csak ijesszük meg vele a húsdarabokat, és amelyikkel végeztünk, azt rá is pakolhatjuk a tepsire. Ha már az összes hús a tepsin sorakozik, akkor a tetejüket is egyenletesen permetezzük be olajjal, ne túl sokkal.
 
 Ezt beküldjük a 180-200 fokos sütőbe. 25-35 perc alatt kész.

TÁLALÁSI JAVASLAT:

Egy zsenge, zöld levélkés salátaágyra pár szem olívabogyót, koktélparadicsomot és vékony csíkokra vágott sült paprikát rendezünk.
 Erre rárakjuk a szaftos, félbevágott csirkefalatkákat. Cseppintünk rá pesztót, és ha szeretjük a pikánsat, finoman megszórhatjuk a kompozíciót chilipehellyel.Aki nem rest, az még egy pohárka jófajta fehérbort is kortyinthat hozzá.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése