Íme a mai recept:
Pesztós- joghurtos csirkemellfalatkák zabpehelyliszt bundában (nálunk most ez a sláger...)
Hogy is jellemezhetném? Szaftos (nem kiszáradt), enyhén fűszeres husi zsenge salátával.
HOZZÁVALÓK:
4 személyre
·        
80
dkg csirkemellfilé
·        
200
ml sűrűbb fehérjoghurt( én 10%-osat használok, ennek finom íze van)
·        
1-2
evőkanál pesztó …ha nincs, akkor kiválthatjuk a következőkkel: 1-2evőkanál olívaolaj,
1 kis gerezd zúzott fokhagyma, 1evőkanál apróra reszelt parmezán, ½ mokkáskanálnyi
só,   pici őrölt feketebors, 1 evőkanál szárított,
morzsolt bazsalikomlevél)
·        
zabpehelyliszt
vagy tetszés szerint lehet bármilyen liszt, mandulaliszt, sőt akár prézli is +
szezámmag- a panírozáshoz
·        
olívaolaj, só, bors
 
A csirkemelleket
hosszában félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Vághatjuk őket akár
négyfelé is (hosszában és keresztben is).  Enyhén sózzuk, borsozzuk. A joghurtba
belekeverjük a  pesztót. Ebbe
a keverékbe belemártjuk, belerakjuk a csirkemelleket úgy, hogy
a joghurt teljesen bevonja a húsokat. 5-10 percig állni hagyjuk. 
A lisztet és a
szezámmagot egy tálban elkeverjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral,
és vékonyan beolajozzuk. Ezután a joghurttal bevont húsokat a liszt és a
szezámmag elegyével bevonjuk. A liszt ne legyen vastagon, éppen hogy csak ijesszük
meg vele a húsdarabokat, és amelyikkel végeztünk, azt rá is pakolhatjuk a
tepsire. Ha már az összes hús a tepsin sorakozik, akkor a tetejüket is egyenletesen
permetezzük be olajjal, ne túl sokkal.
 Ezt beküldjük a 180-200 fokos
sütőbe. 25-35 perc alatt kész. 
TÁLALÁSI
JAVASLAT:
 Erre rárakjuk a szaftos, félbevágott
csirkefalatkákat. Cseppintünk rá pesztót, és ha szeretjük a pikánsat, finoman
megszórhatjuk a kompozíciót chilipehellyel.Aki nem rest, az még egy pohárka jófajta fehérbort is kortyinthat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése